Ximo Puig anuncia que l’Aeroport de Castelló impulsarà la creació d’una incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’Aeroport de Castelló impulsarà la creació d’una incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea.

Així ho ha assenyalat durant la seva participació a la segona edició de la trobada empresarial del sector aeronàutic i aeroespacial ‘Aeroport Castelló Business Forum 2022’, en què també ha participat la consellera Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i la directora general d’Aerocas, Blanca Marín.

Ximo Puig ha assegurat que la posada en marxa de l’European Space Agency Business Incubator Center (ESABIC) té com a principal objectiu donar suport al naixement i consolidació de start-ups del sector aeroespacial, així com la transferència de solucions innovadores a partir de tecnologies de l’espai cap a altres sectors.

Així mateix, ha explicat que la Generalitat pretén impulsar dos centres d’incubació d’empreses més a Alacant i València, vinculats a Districte Digital i al Consorci ValSpace, respectivament, de manera que els tres espais treballin en xarxa “per generar sinergies amb el sector en tot el territori”.

El cap del Consell ha subratllat que Aerocas constitueix un “enclavament estratègic” per a la captació d’empreses, cosa que permetrà general “més riquesa, oportunitats i ocupació”, i ha destacat que ja s’han instal·lat en aquest espai empreses de mecànica o del sector espacial com Arkadia o Comet.

Formació Professional Aeronàutica

En el transcurs de l’acte, Puig ha mostrat l’aposta del Consell per impulsar la “generació de talent” a través de la formació professional que ja s’està impartint a les instal·lacions aeroportuàries, amb un centenar d’estudiants de quatre títols d’FP d’aeronàutica, i ha avançat que el 2024 començarà la construcció d´un nou Centre Integrat de Formació Professional amb capacitat per a 320 estudiants.

D’aquesta manera, ha assegurat que Aerocas es converteix en un pont directe entre l’àmbit acadèmic i el teixit productiu, fet que suposa adequar l’oferta formativa a les necessitats actuals i futures de les empreses.

Zona d’activitats complementàries

Finalment, el president ha avançat que el proper any 2023 començaran les obres a la Zona d’Activitats Complementàries per crear un “nou pol industrial, empresarial i logístic”.

Aerocas ha previst una inversió de 3,4 milions d’euros destinada al projecte de les obres d’urbanització de la primera fase de ZAC, que abasta un milió de metres quadrats i que està inclòs a l’Estratègia Valenciana de Recuperació de la Generalitat.

Referent a això, ha assenyalat que aquesta actuació contribuirà a disposar de sòl ca qualitat per atendre futures necessitats, i ha assegurat que avançar planejament pot suposar “una oportunitat guanyada per demà”, com ha passat en el cas de Sagunt i la seva elecció per Volkswagen per instal·lar la gigafactoria de bateries.

Diversificació de lactivitat

D’aquesta manera, la Generalitat aposta pel desenvolupament integral de l’aeroport de Castelló mitjançant la implementació d’una estratègia de diversificació de l’activitat. En l’àmbit comercial, l’aeroport ha operat el 2022 el nombre més gran de rutes regulars de la història de l’aeroport, destacant la posada en marxa recent de la línia de Madrid, que permet connectar Castelló amb la resta del món.

En paral·lel, de la mà de la iniciativa privada, l’aeroport avança en altres àrees d’activitat de tipus industrial, com ara el manteniment, la preservació i el desmantellament d’aeronaus. En aquest sentit, cal destacar la construcció d‟un centre de manteniment d‟avions o la posada en servei d‟una plataforma industrial per al‟expansió d‟aquestes activitats.

Informació i FOto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: