Ximo Puig anuncia que la Taula de la ceràmica es reunirà al setembre per reforçar el futur d’un sector clau per a la Comunitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Taula de la Ceràmica es reunirà el dilluns 16 de setembre per contribuir a la consolidació d’un sector “fonamental per a l’economia valenciana i clau per a les comarques i la província Castelló”, així com també per fomentar el seu avanç en un món “absolutament competitiu”.

Així s’ha pronunciat Puig després de reunir-se amb el president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), Vicente Nomdedéu, i amb altres membres de la seva Junta Rectora a Castelló, on ha assegurat que aquesta trobada consolida “la coordinació i capacitat d’entesa “que tant el Govern valencià com Ascer han mostrat en els últims quatre anys.

“La ceràmica de Castelló és líder a Espanya i un dels principals líders europeus”, ha prosseguit el cap del Consell, que ha afegit que, per això, s’ha de tractar a aquesta indústria “amb una major sensibilitat” davant qüestions com els nous elements vinculats a la digitalització i la singularitat dels materials.

Puig ha expressat que la voluntat de la Generalitat és “la de cooperar amb Ascer i fer-ho amb la major fortalesa possible”, i ha precisat per això que el conveni consensuat sobre la rajola que se signarà amb l’associació en els propers mesos contemplarà algunes de les preocupacions expressades pel sector.

Durant la reunió, el president i els representants d’Ascer han abordat a més d’altres assumptes, com la creixent importància de la formació, la innovació i l’energia.

Situació macroeconòmica complexa

D’altra banda, el titular del Consell s’ha referit a la situació econòmica mundial, que ha qualificat de “complexa” per l’expansió de les polítiques proteccionistes. “Hi ha elements preocupants en l’economia mundial”, ha assenyalat Puig, que ha advertit que les mesures que limiten la llibertat comercial ataquen la capacitat exportadora de la Comunitat Valenciana.

Tot i això, Puig ha explicat que la Generalitat participa en “la formalització d’un entorn favorable a la inversió” perquè “una economia tan oberta com la valenciana” tingui capacitat per competir amb el marc existent.

Per això, a més, el president ha afirmat que la reactivació de les obres del Corredor Mediterrani en el tram Castelló-Vandellòs és una notícia “extraordinàriament positiva”, ja que el transport de mercaderies per ferrocarril permet crear les condicions perquè la indústria castellonenca millori la seva competitivitat i logística, que, com s’ha indicat, són “claus per al preu final del producte”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: