Ximo Puig anuncia que la seu de l’Agència Valenciana de Protecció de el Territori s’ubicarà a Elx

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que Elx acollirà la seu de l’Agència Valenciana de Protecció de el Territori (AVPT), ​​organisme autònom de l’Administració autonòmica que s’encarregarà de vetllar per la protecció de l’sòl no urbanitzable i el respecte a la legalitat urbanística.

Així ho ha explicat el responsable de l’Consell després d’una reunió amb l’alcalde de la ciutat, Carlos González, a la qual ha assistit també el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

El president ha subratllat que la decisió d’ubicar a Elx aquesta agència forma part de el procés de “descentralització real” de les institucions, que va tenir també el seu reflex aquesta legislatura ubicant a Alacant la seu de la Conselleria d’Innovació, i que resulta necessari per harmonitzar i cohesionar la Comunitat Valenciana.

Puig ha destacat també que l’agència, que estarà en ple funcionament abans que finalitzi aquest any i que comptarà amb 35 persones, serà un “potent instrument de coordinació” per als ajuntaments, amb els quals teixirà “aliances” per a la protecció de el patrimoni rural de la Comunitat Valenciana, ia més contribuirà a generar seguretat jurídica, de manera que tindrà un impacte positiu “molt important”, per la seva rendiment tangible i intangible en termes de potenciació econòmica i de preservació de l’paisatge.

Funcions de l’agència

La AVPT, regulada a través de la reforma escomesa en 2019 de la Llei d’Ordenació de l’Territori, Urbanisme i Paisatge, s’encarregarà d’exercir les potestats administratives de protecció de la legalitat urbanística de la Generalitat, respecte de infraccions greus o molt greus comeses en sòl no urbanitzable, comú o protegit, i ho farà de forma exclusiva en els municipis que s’adhereixin i de forma compartida en què no s’hi adhereixin.

L’agència tindrà, entre les seves comeses, fomentar la minimització de l’impacte territorial, ambiental i paisatgístic dels habitatges sorgides a l’marge de la legalitat. Així mateix, també realitzarà el seguiment de les activitats en sòl rural que no tenen títol jurídic habilitant i s’encarregarà de divulgar i actualitzar la normativa i els instruments de protecció del territori.

Entre les seves línies d’actuació, figura a més la redacció de el Pla d’Inspecció Urbanística de la Comunitat Valenciana, en coordinació amb els ajuntaments i la resta d’administracions públiques i forces de seguretat, i el manteniment d’un sistema d’informació territorial actualitzat, en matèria de protecció de la legalitat urbanística, mitjançant la Infraestructura de Dades Espacial de la Comunitat Valenciana.

També fomentarà la investigació de tècniques de detecció automatitzada de canvis sobre el territori i de seguiment de la regularització d’activitats en sòl rural que no tinguin títol jurídic habilitant, així com d’assessorament i assistència als municipis en les matèries que són de la seva competència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: