Ximo Puig anuncia que la Mesa de la Ceràmica es reunirà les properes setmanes per agilitzar el pla d’ajudes directes que contempla destinar 5.000 euros per treballador

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Mesa de la Ceràmica es reunirà les properes setmanes per agilitzar el pla d’ajudes directes que s’està negociant amb la patronal taulell ASCER i que preveu destinar 5.000 euros per treballador per pal·liar els efectes de la crisi energètica sobre aquest sector econòmic.

Així ho ha assegurat després de la visita al port de Castelló, en què ha estat acompanyat pel president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafael Simó, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

En el transcurs de l’acte, Ximo Puig ha explicat que l’Institut Valencià de Finances (IVF) ja ha rebut sol·licituds de crèdit per sobre dels 50 milions d’euros amb què està dotada la línia de finançament específica per al sector ceràmic, resoldran “el més ràpidament possible”. Per això, ha assegurat que la Generalitat complementarà el suport econòmic al sector mitjançant altres línies disponibles de l’IVF com ara els préstecs bonificats Reactiva Feder.

Així mateix, el cap del Consell ha destacat la capacitat industrial de Castelló i les perspectives de desenvolupament de sectors tradicionals com el ceràmic o el vinculat a productes energètics, així com de nous sectors que puguin instal·lar-se a la província.

En aquest sentit, també ha posat en valor el port de Castelló i el creixement, per sobre de la mitjana nacional, que ha experimentat en els darrers anys, malgrat l’actual situació econòmica i la seva repercussió al sector ceràmic, i ha destacat la seva “projecció de futur”, atesa la inversió prevista d’uns 300 milions d’euros per a l’enllaç ferroviari amb el Corredor Mediterrani que suposarà “situar PortCastelló com un espai idoni per a la reindustrialització”.

Centre Integrat de FP i noves rutes aèries

El president ha explicat que el port constitueix una infraestructura “fonamental per a lʻactivitat econòmica i la creació dʻocupació”, i ha reiterat la voluntat del Consell dʻimplantar un nou Centre Integrat de Formació Professional que es convertirà en “el centre més important de la Comunitat Valenciana” en oferta de cicles formatius de la família maritimopesquera, així com d’altres sectors relacionats amb logística portuària.

Finalment, Puig també ha avançat que l’aeroport de Castelló comptarà amb nous vols directes a Londres a partir del mes de març vinent, que suposaran duplicar les connexions setmanals amb la capital britànica. En concret, ha explicat que Ryanair oferirà un nou vol directe al març i un altre més aquest estiu, i per això Castelló passarà a oferir quatre connexions setmanals directes amb aquest destí.

El cap del Consell ha assegurat que Aerocas va assolir l’any passat la xifra “històrica” de 150.000 passatgers, i ha valorat la contribució d’aquesta “potent infraestructura” al desenvolupament del turisme i de la indústria.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: