Ximo Puig anuncia que la Llei d’acompanyament als pressupostos contemplarà mesures per rebaixar la fiscalitat de l’empresa familiar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la propera Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat, l’anomenada Llei d’Acompanyament als Pressupostos, inclourà mesures per rebaixar la fiscalitat de l’empresa familiar a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha assegurat durant la seva intervenció al fòrum col·loqui ‘Converses de futur’ organitzat pel diari Información, al qual també ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera d’Innovació, Universitats , Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

Durant la seva intervenció, el cap del Consell també ha avançat la posada a disposició de les empreses de 140.000 metres quadrats de “sòl de qualitat” annex a Fira Alacant per atraure inversions “amb alt valor innovador”.

Referent a això, ha explicat que després de la recent aprovació per part del Consell de la constitució de la Societat Valenciana Fira Alacant i l’acceptació del pagament del deute d’IFA mitjançant la transmissió dels seus béns patrimonials, la Generalitat vol convertir aquests terrenys en un “imant de la innovació” i atraure les millors empreses.

A més, Ximo Puig també ha recordat que aquests terrenys acolliran el Centre de Recerca sobre l’Envelliment, que centralitzi tota la investigació interdisciplinària realitzada a Espanya en la matèria, per tal de millorar les condicions de vida davant l’augment de la longevitat.

En el transcurs de l’acte, ha subratllat l’aposta del Consell per ajudar els sectors tradicionals en la transició “justa” a les noves tecnologies, per la qual cosa ha avançat que la Learning Factory d’Elx estarà operativa a principis del 2023.

Aquest espai de formació, que vincularà la tecnologia amb la pràctica empresarial i industrial de la zona, s’ubicarà a l’antic edifici de Correus i comptarà amb la col·laboració de l’empresariat, ja que “la formació, a més de la innovació i la tecnologia constitueixen la base per a la competitivitat”, ha afegit.

Per al president, tots aquests projectes tenen l’objectiu estratègic de convertir la província d’Alacant en un “pol innovador d’Espanya” i se sumen a les iniciatives del Consell engegades des del 2015 com l’AVI, la Conselleria d’Innovació o Districte Digital, que ja han contribuït a situar Alacant com la regió espanyola que avança més, segons el rànquing europeu d’Innovació, que mostra una millora en 29 posicions des del 2019.

Conveni per compensar el deute històric

D’altra banda, el president ha anunciat, durant la seva participació al col·loqui, la propera signatura d’un conveni amb l’ajuntament d’Elx per assumir el deute “moral” històric de la Generalitat amb aquest ajuntament pels terrenys cedits per a la construcció del campus de la Universitat Miguel Hernández.

Ximo Puig ha assenyalat que aquest conveni compensarà, a través d’inversions, el deute pels terrenys “que mai no van ser pagats”, complint així el seu compromís de tornar a l’ajuntament els recursos que va invertir.

Ampliació del Bo turístic a 2023

En el transcurs de l’acte, també ha anunciat la pròrroga del Bo turístic durant el 2023, ja que ha assegurat que es tracta d’una mesura efectiva de suport directe al sector, que ja suma 32 milions d’euros en ajuts i 100.000 beneficiaris.

El president ha qualificat el sector turístic com a “sector clau” pel que ha considerat necessari “acompanyar-lo en la seva modernització i digitalització”, ha assegurat.

Noves instal·lacions fotovoltaiques

En paral·lel, s’ha referit a la gran oportunitat que suposa apostar per la sostenibilitat energètica, per la qual cosa ha reclamat una aliança publicoprivada per millorar la inversió, el desenvolupament i l’acceleració de projectes d’energies renovables.

En aquest sentit, ha avançat que el Consell autoritzarà noves instal·lacions fotovoltaiques a Alacant, Petrer, Novelda, Crevillent, Xixona i Mutxamel, que se sumaran a les quatre ja aprovades a Elx, per tal de continuar impulsant les energies renovables.

Impuls a les infraestructures

El cap del Consell també ha destacat que, juntament amb lʻaposta per la innovació i per la indústria, el Consell també considera prioritari impulsar la cohesió dʻaquesta província, a través dʻinfraestructures que constitueixen “un trampolí per a majors oportunitats”.

En aquest sentit, ha destacat l‟esforç inversor que s‟està realitzant en actuacions com el TRAM d‟Alacant, l‟Estació Intermodal, el futur TRAM Dénia-Gandia, les millores viàries d‟Elx i Alacant, la licitació de l‟estudi de la connexió a l‟aeroport per part del Govern, o l’impuls a l’àrea de mobilitat Elx-Alacant.

Conservatori de música d’Elx

Finalment, el president ha anunciat que el Consell inclourà al Pla Edificant la construcció del conservatori de música d’Elx, per disposar d’unes noves instal·lacions que permetin atendre les necessitats actuals d’aquest centre d’ensenyaments artístics.

Puig ha recordat la recent aprovació de l´ampliació del pla d´infraestructures educatives que comptarà amb 700 milions d´euros més fins al 2029 per renovar més del 70% de l´arquitectura educativa valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: