Ximo Puig anuncia que la Generalitat oferirà de forma gratuïta el servei de Metrovalència als corredors de la Marató València Trinidad Alfonso

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat oferirà per primera vegada de forma gratuïta el servei de Metrovalència a les 30.000 persones participants a la Marató València Trinidad Alfonso, que se celebra el diumenge 4 de desembre.

Així ho ha avançat després de mantenir una trobada amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró; el president de la Societat Esportiva Correcaminos, Francisco Borao, i el gerent l?entitat, Juan Botella.

El president ha destacat que la marató és un esdeveniment “extraordinari” que genera un important retorn econòmic a la Comunitat Valenciana, xifrat en prop de 23 milions d’euros segons els darrers estudis disponibles.

Per això, ha assegurat que la Generalitat vol contribuir que aquest esdeveniment esportiu, a què s’ha referit com la “gran marató d’Espanya”, es converteixi en “una de les maratons més importants del món i ofereixi la major qualitat per a totes les persones participants”.

Per part seva, el president de la Societat Esportiva Correcaminos, entitat organitzadora de l’esdeveniment, ha agraït al president la iniciativa de la Generalitat de posar a disposició dels participants el transport gratuït, i ha destacat que la nova Línia 10 de Metrovalència “facilitarà a les i els corredors l’arribada al punt de sortida, que és el moment clau de la prova”.

Així mateix, ha valorat que l’acord aconseguit posa a València ia la Marató València Trinidad Alfonso “a l’alçada de les grans maratons i les grans ciutats del món”.

Aquest any se celebra la 42a edició de l’esdeveniment i totes les persones participants rebran, juntament amb la motxilla del corredor, quatre viatges de la zona ABC per circular per València i la seua àrea metropolitana, inclosos els viatges a l’aeroport, a més d’un plànol i una funda amb una il·lustració de temàtica esportiva.

Servei especial de Metrovalència

El diumenge 4 de desembre, dia de la cursa, Metrovalencia iniciarà el servei abans del que és habitual, partir de les 6.30 hores, a fi que els i les participants puguin desplaçar-se al punt més proper a la sortida, la parada d’Estimat Granell -Montolivet.

A partir de les 9.30 hores estarà operatiu tot el recorregut de la Línia 10, per la qual cosa, quan acabi la marató, els esportistes i la ciutadania que es desplaci fins a la zona podran utilitzar la parada de metro més propera a l’arribada, la de Ciutat Arts i Ciències- Justícia.

Pel que fa a la freqüència de pas, està prevista que hi hagi servei cada deu minuts des de les 6.30 hores del matí a la Línia 10, que connecta el centre de València amb l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) reforçarà el personal a l’estació d’Estimat Granell-Montolivet i de Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: