Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà l’execució de l’accés a l’estació de l’AVE de Villena i inclourà l’actuació als pressupostos del 2023

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’Administració autonòmica assumirà la realització de l’accés a l’estació de l’AVE de Villena per tal que les obres puguin iniciar-se com més aviat millor i inclourà l’actuació en els seus Pressupostos de 2023.

Així ho ha explicat a la visita que ha realitzat a les instal·lacions de l’associació de defensa i protecció d’animals AAP Primadomus acompanyat de l’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán.

“Davant les dificultats que hi ha, per part del Ministeri, d’emprendre les obres d’enllaç amb l’estació de l’AVE de Villena, serà la Generalitat qui faci l’obra amb caràcter immediat”, ha garantit el president. En aquest sentit, ha subratllat que aquests accessos tindran ja la seva partida en els comptes autonòmics del proper exercici, i ha precisat a més que, “si és possible, s’iniciarà abans el projecte”.

Puig ha manifestat que donar suport al transport públic és una “qüestió fonamental” que s’emmarca en les polítiques prioritàries de “descarbonització”, i sobre això ha valorat també “l’esforç” que realitza l’Ajuntament de Villena per fomentar la instal·lació de parcs d’energia fotovoltaica.

“Cal donar més contundència i visibilitat a l’estació d’alta velocitat de Villena”, que “ha de tenir un accés raonable de forma ràpida”, ha assegurat també Puig, que considera primordial que avanci el Corredor Mediterrani.

D’altra banda, el president ha destacat la important tasca de defensa dels animals en situació de dificultat que realitza l’organització AAP Primadomus, que dedica els seus esforços a la protecció i recuperació de mamífers exòtics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: