Ximo Puig anuncia que la Comunitat Valenciana rebrà la setmana que 401.400 dosis de vacunes contra la COVID-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana rebrà la setmana que 401.400 dosis de vacunes contra la COVID-19, l’enviament setmanal més elevat des que es va iniciar, fa quatre mesos, el procés d’immunització de la ciutadania .

Es tracta d’una “bona notícia” que permetrà accelerar el ritme d’administració de dosi, ha afirmat el president després de visitar el punt de vacunació massiva ubicat a les instal·lacions de la Ciutat de la Llum d’Alacant.

En concret, tal com ha detallat el president, la farmacèutica Pfaizer remetrà 187.200 dosis; Astrazeneca, 168.000 dosis; Moderna, 32.800 dosis, i Jannsen, que pauta una única inoculació, enviarà 13.400 vacunes.

Aquestes voltant de 400.000 dosis representen una quarta part de totes les dosis que s’han administrat des que, a principis de gener, es va començar a vacunar la població.

Tal com ha detallat Puig, en aquests 18 mesos s’han administrat 1.574.074 dosis, amb la distribució provincial: 577.998 dosis a Alacant, 185.716 dosis a Castelló i 810.360 dosis a València.

A més, hi ha 411.342 valencians i valencianes que compten ja amb la pauta completa, incloent a les persones que han rebut la vacuna de Janssen.

Lideratge en el ritme de vacunació

D’altra banda, el ritme de vacunació es manté a la Comunitat per sobre de la mitjana d’Espanya: s’han administrat el 92,7% dosi de les rebudes, davant de les el 88% de mitjana. Aquestes xifres estan permetent que Comunitat lideri, al costat d’Andalusia, el ritme de vacunació, segons ha exposat el president.

Pel que fa a les persones en residències, gairebé el 100% (el 99,8%) ha rebut ja una dosi i el 93% ja té les dues. Així mateix, el 100% de la gent gran de més de 80 anys ja han rebut a l’almenys una dosi i el 90% estan vacunades amb la pauta completa. D’altra banda, a la franja de la població d’entre 70 i 79 anys la cobertura d’una dosi és de el 71,9%, i el 5,8% d’aquestes persones estan vacunades.

Tot aquestes dades -ha remarcat el president- permeten assegurar que s’està avançat en el “gran objectiu d’arribar a l’estiu a la millor situació possible” per consolidar la recuperació econòmica i social. Referent a això, ha subratllat que s’està en disposició d’arribar a el mes juny amb totes les persones majors de 60 anys vacunades a l’almenys amb una dosi.

Universalització de les vacunes

El president ha insistit a més que la vacunació és un actiu fonamental per a la recuperació i en què ha universalitzar. “Davant d’una pandèmia global, cal donar una resposta global”, ha defensat el cap de l’executiu, que ha avançat que tornarà a plantejar la setmana que aquesta reivindicació davant el Comitè de les Regions.

El responsable de el Consell ha indicat, d’altra banda, que confia que els laboratoris compleixin amb els seus compromisos i mantinguin en les setmanes successives els subministraments establerts.

Puig ha agraït als equips de vacunació seva professionalitat i ha afegit que la societat valenciana “ha demostrat la seva gran maduresa, el seu gran compromís col·lectiu” en el compliment de les normes sanitàries, el que ha permès que la Comunitat Valenciana siga durant sis setmanes la autonomia amb la menor taxa d’incidència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: