Ximo Puig anuncia que la Comunitat Valenciana rebrà aquest any una xifra rècord de turistes de Portugal, amb un increment del 10% respecte al 2019

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que les previsions apunten que la Comunitat Valenciana rebrà el 2022 una xifra rècord de turistes de procedents de Portugal, fet que li permetrà tancar l’exercici amb un increment del 10% respecte al 2019 i superar així els millors registres obtinguts abans de la pandèmia.

Així mateix, ha avançat que es produirà un increment inversor del Consell en la promoció turística de la Comunitat Valenciana a Portugal per convertir aquest país en un mercat prioritari per al sector turístic valencià. Així ho ha manifestat durant la presentació a Lisboa de la destinació turística Comunitat Valenciana, en què també ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Durant la seva intervenció, el president ha destacat la seva aposta per millorar el posicionament de la Comunitat Valenciana i, en definitiva, “atreure més portuguesos al nostre destí Mediterrani en Viu i Segur”, i ha assegurat que es pretén recuperar la dinàmica d’increment de visitants procedents del país veí truncada per la crisi sanitària de la COVID-19.

Sobre això, ha assenyalat que es preveu tancar el 2022 amb un increment del 10% en la xifra visitants d’aquest país, fet que permetrà superar els nivells anteriors a la pandèmia i, concretament, els de l’exercici del 2019.

A més, ha subratllat que un altre dels objectius de la promoció serà assolir un “efecte arrossegament” del ‘boom turístic’ que està experimentat el país lusità, de manera que els que viatgen a Portugal també visitin la Comunitat Valenciana.

De la mateixa manera, s’ha referit a la recent obertura d’una tercera ruta aèria entre Portugal i la Comunitat Valenciana, fet que ha assenyalat que constitueix la mostra de l’existència de demanda d’aquest mercat, on el 60% de la població viu només mitja hora d´un aeroport amb connexió directa amb la Comunitat Valenciana.

Aposta per la innovació i la sostenibilitat

En el transcurs de l’acte, Ximo Puig ha assegurat que el turisme a Portugal ia la Comunitat Valenciana constitueix un “motor econòmic de primera magnitud”, tal com reflecteixen les dades de visitants anuals als dos territoris, cosa que, segons ha manifestat, els converteix en “pol europeu de l’oci i la cultura”.

En aquest sentit, ha advocat per “cuidar, protegir i respectar” aquesta “indústria fonamental”, que, tal com ha indicat, afronta un “moment disruptiu”, i ha identificat la innovació i la sostenibilitat com les dues “claus de l’èxit” “.

Per això, el cap del Consell ha assenyalat, com un dels objectius prioritaris de la missió institucional a Lisboa, la intenció de “compartir experiències innovadores” dels dos territoris, com l’obertura del Centre Nacional d’Intel·ligència Turística, la seu del qual estarà a Benidorm , l’elecció de València com a capital europea del Turisme Intel·ligent el 2022 o les iniciatives portugueses de creació del Centre d’Innovació i el Fòrum Digital del Turisme.

Turisme sostenible

Respecte de l’aposta per la sostenibilitat, el president ha destacat la necessitat de transformar el turisme per alinear-lo amb els objectius de desenvolupament sostenible i ha instat a la col·laboració entre Portugal i la Comunitat Valenciana per garantir el futur del turisme i del medi ambient.

En aquest sentit, ha animat el teixit empresarial a aprofitar l’espai de col·laboració obert entre els dos territoris per transformar el turisme en clau d’ODS, així com a utilitzar els fons europeus per complir aquests objectius que ha qualificat de “Constitució global de compliment obligat” “.

El cap del Consell ha defensat l’aposta de la Comunitat Valenciana per l’economia blava com a font de riquesa, per la biodiversitat com a segell de qualitat i pel llegat marítim com un “patrimoni històric que ens projecta”.

Reforç de productes especialitzats

Per la seva banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat que Portugal és un mercat “estratègic per la proximitat i l’increment de les connexions aèries, fet que permet avançar un increment superior a les xifres del 2019”.

A més, ha apuntat que “aquest any és el 500è aniversari de la primera circumnavegació del globus protagonitzada per espanyols i portuguesos, que precisament es va poder celebrar fa escasses setmanes en un acte dins la programació d”Escala a Castelló'”.

Així, ha assegurat que, des de Turisme Comunitat Valenciana, s’ha previst un reforçament de la promoció, així com treballar amb més intensitat productes especialitzats com les experiències enogastronòmiques, el turisme familiar i el turisme de reunions, incentius, congressos i exposicions. De fet, “hem constatat que aquest és un mercat amb una elevada despesa mitjana, per sobre de la mitjana, i amb una fidelitat considerable cap al nostre destí”, ha argumentat.

Colomer ha realitzat estes declaracions durant la presentació de la destinació Comunitat Valenciana, que ha tingut lloc davant de prop de 40 operadors, agents de viatge i mitjans especialitzats lusitans. A més de presentar les dades turístiques autonòmiques i les possibilitats que ofereix l’oferta que es promou des del territori valencià, s’ha realitzat un tast enogastronòmic i una degustació de productes valencians en què ha participat el cuiner Alberto Ferruz, que suma tres estrelles amb les seues dos restaurants a la Marina Alta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: