Ximo Puig anuncia que la Comunitat Valenciana ja té assignats prop de 1.000 milions d’euros de fons Next Generation EU per 2021

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana ja té assignats prop de 1.000 milions d’euros procedents de fons Next Generation EU per a l’exercici de 2021.

Així ho ha manifestat en l’obertura de l’IV Congrés Nacional de CFO (directors financers d’empreses), organitzat per l’Associació per al Progrés de la Direcció (APD), a la qual també ha assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler .

En el transcurs de l’acte, el president s’ha referit a la propera arribada de 9.000 milions d’euros que rebrà Espanya amb càrrec als fons de l’Next Generation EU, després del vistiplau per part de la Comissió Europea de el pla espanyol de reformes i inversions , el que constitueix “una gran oportunitat per fer un pas endavant en la inclusió, la igualtat d’oportunitats, l’avanç i la prosperitat”, ha manifestat.

El cap de el Consell ha assegurat que la Comunitat Valenciana concorrerà a totes les convocatòries de fons de recuperació que s’obrin, i que actualment ja es compta amb 483 milions corresponents a l’React, i 462 milions d’el Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència, fet que suposa el 10,2% de l’total assignat pel Govern fins ara en les diferents conferències sectorials que ja s’han tancat.

A més, la Generalitat en col·laboració amb 258 empreses valencianes ha presentat més de 600 actuacions a les manifestacions d’interès publicades pels ministeris, per import de 13.000 milions.

Pol d’estabilitat

Durant la seva intervenció, el president ha valorat l’equilibri i l’estabilitat institucional que ofereix la Comunitat Valenciana com “palanca per activar el cercle virtuós de la prosperitat i la cohesió”, i ha assegurat que “enmig de tant soroll, el nostre territori és un pol d’estabilitat que intenta reequilibrar Espanya “,” perquè els maximalismes i les vies unilaterals només porten polarització, soroll i desconfiança cap a les institucions “.

El cap de el Consell ha assenyalat que l’agenda actual està marcada per la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica, i en aquest sentit ha assegurat que la Comunitat Valenciana afronta les dues des de la cohesió política i social, ja que “la seguretat jurídica i la estabilitat política atrau les empreses “.

Així mateix, ha defensat la necessitat de l’equilibri entre territoris, a través d’un finançament equitatiu per garantir els serveis bàsics; l’equilibri entre creixement econòmic i justícia social; l’equilibri en el salt a la digitalització i la sostenibilitat, perquè no resti competitivitat a sectors estratègics; i finalment, equilibri entre la voluntat de el sector públic i les necessitats de el sector privat.

Finançament de l’IVF

D’altra banda, ha al·ludit a l’actuació de el sistema financer per donar resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, destacant col·laboració publicoprivada entre l’Estat i els bancs d’èxit a escala internacional a través del ICO, i el paper de l’IVF a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, ha explicat que l’IVF ha concedit el 2021 finançament a més de 2.000 empreses, amb la finalitat que les que eren viables, segueixin sent-ho després de la pandèmia i que la manca de liquiditat no les arrossegui el tancament.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: