Ximo Puig anuncia que habilitarà dos magatzems logístics a Ciutat de la Llum i Fira València per coordinar l’enviament de productes de primera necessitat a Ucraïna

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que habilitarà dos magatzems logístics a les instal·lacions de Ciutat de la Llum ia Fira València que permetran coordinar l’operatiu d’enviament d’un comboi amb productes de primera necessitat a Ucraïna.

Així ho ha manifestat després de la reunió que ha mantingut amb associacions i col·lectius de la província d’Alacant afectats per la situació provocada per la invasió d’Ucraïna per Rússia, on han participat el secretari autonòmic per a la UE i Relacions Externes, Joan Calabuig; el Cònsol d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana, Pablo Gil; així com representants de la comunitat ucraïnesa a la Comunitat Valenciana.

Durant la seva atenció als mitjans de comunicació, el president ha explicat que es noliejarà un comboi amb productes sol·licitats per l’ambaixada d’Ucraïna, en coordinació amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i organitzacions sindicals, que serà enviat “el més ràpidament possible” i que tindrà com a punt d’arribada una plataforma logística a Polònia, a través de la qual es produirà la distribució dels aliments, la roba, els productes d’higiene i altres productes de primera necessitat.

Així mateix, ha destacat la “gran voluntat” d’empreses, particulars, organitzacions no governamentals, i ajuntaments per prestar el seu ajut a les persones afectades, que serà “vehiculitzada” per la Generalitat.

Dret a assistència sanitària, ensenyament i serveis socials

Respecte de les persones refugiades procedents d’Ucraïna, el president ha assenyalat que la Comunitat Valenciana les acollirà “amb la màxima voluntat i hospitalitat” i que tindran dret a assistència sanitària, a escolarització i a serveis socials.

En aquest sentit, ha reiterat que la Comunitat Valenciana està disposada a rebre aquelles persones que tinguin algun vincle amb els residents ucraïnesos a la Comunitat, així com a les persones refugiades que correspongui segons la distribució que faci la Unió Europea.

El cap del Consell ha recordat que ahir dimecres es va reunir la Comissió Mixta d’Atenció i Acollida a Persones Refugiades i Desplaçades convocada per valorar i analitzar la crisi humanitària i coordinar les accions del Consell, i que “s’estan preparant els equipaments necessaris amb celeritat i amb totes les garanties”, tenint especialment en compte l´atenció a menors.

Resposta econòmica de la Unió Europea

D’altra banda, Ximo Puig també ha reclamat una “resposta econòmica” de la Unió Europea a la crisi d’Ucraïna per poder atendre el “gran impacte” que té sobre el conjunt de l’economia.

El president ha assenyalat que la desestabilització provocada per l’ofensiva militar afecta les relacions comercials amb Rússia, xifrades en 300 milions d’euros, però també un element “clau” com l’energia, l’increment del cost del qual ja suposava “greus problemes” econòmics .

Finalment, ha recordat que la Generalitat ha creat a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF) una línia específica de finançament per un import de 10 milions d’euros per ajudar les empreses exportadores de la Comunitat Valenciana afectades per impagaments o retards en els cobraments d’importadors russos, i ha recordat que el banc públic també disposa d’altres línies d’ajudes per garantir la liquiditat, la solvència i les inversions empresarials, a les quals també es poden acollir les empreses afectades per la situació actual.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: