Ximo Puig anuncia que ha sol·licitat formalment el trasllat de la seu de Ports de l’Estat a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, durant la seva intervenció a la junta general de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), que ha sol·licitat formalment a el Govern central el trasllat de l’organisme públic Ports de l’Estat, que actualment es troba en Madrid, a la Comunitat Valenciana.

El president ha assenyalat que no és comprensible que aquest organisme, que coordina i controla l’eficiència dels ports de titularitat estatal, se situï a 350 quilòmetres de la mar, de manera que instarà el Ministeri de Transports, Momvilidad i Agenda Urbana, de què depèn , a situar la seva seu a València.

Així mateix ha assegurat que el “centralisme ineficient que absorbeix recursos · i drena riquesa” no és l’únic desafiament a què s’enfronta la Comunitat Valenciana, i ha qualificat com reivindicacions inajornables el finançament autonòmic o el Corredor Mediterrani.

En aquest sentit, ha advocat per establir aliances territorials que facin possible el “progrés de l’Espanya de Espanyes”, “en què no tot passi per Madrid”. Com a exemple dels “ponts” entre territoris que la Comunitat Valenciana està impulsant, el president s’ha referit a la recent cimera celebrada a Palma, així com a la propera reunió que sobre el sistema de finançament es mantindran a Andalusia.

Trobada amb alts representants de la CE

En el transcurs de l’acte, en què també ha intervingut Josep Antoni Duran i Lleida, el president també ha anunciat que el proper mes de setembre se celebrarà a València una trobada amb alts representants de la Comissió Europea per tal que les empreses valencianes coneguin la nova estratègia industrial de la Unió Europea i puguin formar part de les aliances empresarials europees.

La trobada contribuirà al fet que les empreses valencianes puguen aprofitar l ‘ “oportunitat històrica” ​​que suposa participar en grans aliances empresarials · com les ja anunciades per a la fabricació de bateries elèctriques, l’hidrogen verd, o l’aviació de zero emissions.

Referent a això, Puig ha manifestat que “malgrat les dificultats de present, hem de començar a pensar en un futur” per això el Consell està impulsant aliances estratègiques, però són les empreses les que han de decidir integrar-se en elles. Aquestes aliances han de contribuir a diversificar els proveïdors i reduir la dependència de la Xina i els Estats Units, aplicant els principis d ‘ “autonomia estratègica oberta” de Brussel·les.

Complicitat per superar la crisi

D’altra banda, el president ha reclamat la complicitat de l’empresariat per seguir avançant en la recuperació de la crisi sanitària i econòmica, assegurant que les mesures restrictives per contenir la pandèmia “es mantindran durant l’estrictament necessari”, i que aniran acompanyades d’una nova convocatòria d’ajuts de el Pla Resistir Plus que permetrà que tots les empreses puguin sol·licitar-les amb independència de el sector a què pertanyin i de si tenen deute comercial.

Puig ha assegurat que s’ha recuperat el nivell d’ocupació, però el virus roman i s’ha de seguir actuant en conseqüència i “ser corresponsables”.

Finalment, ha manifestat sentir-se orgullós per l’empresariat de la Comunitat Valenciana que representen més de 150 empreses líders, · 270.000 llocs de treball, i una facturació de el 65% de l’PIB de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: