Ximo Puig anuncia l’inici a l’octubre del primer dels tres rodatges de produccions internacionals previstos per a aquest any a Ciutat de la Llum

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que el proper mes d’octubre començarà el rodatge de la primera de les tres grans produccions internacionals als estudis cinematogràfics de Ciutat de la Llum, previstes per al tercer trimestre del 2022.

Així ho ha manifestat durant la seva participació al col·loqui Fòrum Alacant sobre ‘Ciutat de la Llum: un projecte amb futur’, organitzat pel Club Informació, al qual també ha assistit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, i la consellera dInnovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

En concret, el president ha explicat que el rodatge de les altres dues produccions començarà al novembre i al gener, i que està previst que el complex estigui “al 100% de la seva capacitat” el primer trimestre del 2023.

Referent a això, ha assenyalat que l’objectiu del Consell és convertir Ciutat de la Llum en el “principal estudi cinematogràfic d’Espanya i un dels més importants d’Europa”, i en aquest sentit s’ha referit als contactes mantinguts durant els darrers mesos amb productores, amb la Spain Film Comission i l’ICEX per tal de posicionar Ciutat de la Llum al “radar internacional” i buscar produccions “de grandària gran o mitjana” per garantir a mitjà termini la seva rendibilitat.

Ximo Puig també ha indicat que les prospeccions de mercat realitzades confirmen que hi ha demanda per assolir aquest objectiu, i ha valorat l’actual situació com “un bon moment per a l’audiovisual” després de la pandèmia, ja que “hi ha demanda, possibilitats i negoci”.

De la mateixa manera, ha assegurat que aquesta activitat serà compatible amb petites produccions de caràcter nacional i de proximitat, perquè segons ha indicat, “tenim un deute moral amb l´audiovisual valencià després d´aquests anys de sanció”.

2,5 milions per a la renovació

D’altra banda, el president també ha subratllat que el Consell preveu invertir 2,5 milions els propers mesos per adequar la infraestructura, i en concret, renovar el tanc d’aigua, atès que constitueix un dels elements singulars dels estudis que, segons ha avançat, estarà a punt al novembre.

El cap del Consell ha explicat l’acord assolit amb el Govern d’Espanya per buscar espais alternatius per al trasllat esglaonat de les persones refugiades d’Ucraïna que actualment es troben en aquestes instal·lacions de Ciutat de la Llum, cosa que possibilitarà disposar de més estudis de rodatge a partir del setembre.

Mapeig de pimes i nou centre de FP

Durant la seva intervenció, també ha indicat que Ciutat de la llum “ha de ser un mitjà per estimular l’economia i el territori” i servir per regenerar i crear una nova indústria local i activar un teixit d’oficis i professionals que fixin ocupació a Alacant. com a factor competitiu per atraure produccions”.

En aquest sentit, ha anunciat que s’ha començat un mapeig de pimes i autònoms d’empreses auxiliars a la producció cinematogràfic per conèixer les capacitats i necessitats amb els oficis lligats al cinema i l’audiovisual, així com un nou centre de FP, especialitzat a l’audiovisual, que s’està planificant per aconseguir disposar de bons professionals del sector.

Tal com ha explicat, les primeres projeccions validades per l’IVIE preveuen un fort impacte econòmic i social pels rodatges. En concret, ha assegurat que la previsió, per als propers cinc anys, és arribar a 200 produccions, de les quals una vintena de gran dimensió, que generaran 5.000 contractes laborals i 1,4 milions de pernoctacions, tot això amb un impacte econòmic de 850 milions d?euros.

Ampliació i aposta per la innovació

El president ha avançat que es preveu una inversió de 25 milions d’euros per a l’ampliació de Ciutat de la Llum per adequar els 90.000 metres quadrats edificables disponibles a les necessitats que es poden produir i aprofitar les oportunitats de futur.

Així mateix, durant la seva intervenció al col·loqui ha assegurat que el Consell ha plantejat la possibilitat d’oferir incentius fiscals per estimular les produccions en aquests estudis, seguint les directrius establertes a la normativa comunitària.

Finalment, s’ha referit a la necessitat de reforçar el posicionament innovador d’Alacant i ha advocat per mantenir la connexió de Ciutat de la Llum amb la innovació, a través de l’impuls de nous subsectors, com ara els esports electrònics o el gaming, que ja tenen a la província d’Alacant un pes important.

En aquest sentit, ha recordat que la Comunitat Valenciana ha realitzat un important esforç en matèria d’innovació i s’ha consolidat com el territori espanyol que més ha avançat en aquest àmbit en els darrers 7 anys, en haver escalat 29 llocs en els darrers rànquings oficials de la Unió Europea, i situar-se com a tercera comunitat autònoma a Espanya.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: