Ximo Puig anuncia l’activació immediata de 50 milions per al sector de taulell un cop rebi l’aval de la UE i l’aprovació de tres noves plantes fotovoltaiques a Castelló

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’activació immediata de 50 milions d’euros del Pla Reactiva per fer viable la transició energètica del sector taulell, que seran aprovats pel Ple del Consell quan la Comissió Europea autoritzi el marc general que permeti la concessió dajuts a les empreses que depenen del gas.

Així ho ha manifestat el president durant la seva intervenció en el lliurament dels premis Empresa de l’Any del Periódico Mediterrani, en què ha explicat que s’espera que la Unió Europea aprovi aquesta mateixa setmana o la propera el “marc paraigua” que farà possible destinar ajudes públiques al sector taulell per fer viable i competitiva la seva transició energètica. D’aquesta manera, el Consell podrà aprovar en el Ple següent després de l’autorització europea ajuts a l’empresa gas intensiva.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig també ha mostrat el suport del Consell a altres iniciatives dirigides a la descarbonització, com ara els projectes d’hidrogen verd presentats al PERTE, les accions per reduir barreres en mercats rellevants com l’Aràbia Saudita, i l’acceleració de la transició a les energies renovables.

En aquest sentit, ha anunciat que en els propers dies el Consell autoritzarà tres projectes fotovoltaics a Montanejos, Sant Mateu i Burriana, amb què s’augmentarà en 13,3 megawatts la potència instal·lada a Castelló.

Noves rutes a Madrid i Dublín

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha anunciat que el primer vol a Madrid per connectar Castelló amb vols internacionals es produirà abans de l’1 de novembre, així com l’obertura d’una nova ruta a Dublín que operarà a partir de la tardor i que es convertirà en la desena connexió de l?aeroport.

Ximo Puig ha assenyalat que Aerocas ha passat de ser un “llast” a ser un “actiu” per a l’economia de Castelló, convertint-se en un “pol” per captar inversió industrial i logística, a més d’oferir Formació Professional en sectors avançats com l’aeronàutic , i desplegar vols comercials que permeten atreure turistes i ampliar les sortides des d’aquesta província.

Ajuda empresarial

D’altra banda, el president s’ha referit al suport del Consell a les empreses que “cohesionen l’interior de Castelló i ens donen vida”, com Marie Claire que rebrà suport financer a través de l’IVF, o les empreses citrícoles, a les quals es ha defensat davant la Comissió Europea per exigir el tractament en fred als cítrics procedents de tercers països, i que es continuarà recolzant per aconseguir que s’incloguin les mandarines en aquest tractament.

Ximo Puig ha destacat el potencial “emprenedor, tecnològic, universitari, de connectivitat i de sòl de qualitat” que posseeix Castelló, al qual ha considerat com a “necessari per posicionar-se en aquesta nova era industrial”, i ha assenyalat que malgrat l’actual situació econòmica, aquesta província compta amb 40.620 empreses, una empresa per cada 14 ciutadans, lidera les exportacions, ha experimentat un creixement de locupació del 5%, i destaca com el territori on la indústria aporta més riquesa.

Empreses guardonades

Durant la seva intervenció, el president ha felicitat el diari Mediterráneo pels seus 25 anys “posant cara al dinamisme de Castelló”, ia les empreses guardonades per la seva contribució a propiciar un “progrés segur, just i humà”.

Respecte als premiats ha destacat la sostenibilitat que simbolitzen Grespania i el seu concepte “abocament zero”, Elektrosol i les fotovoltaiques, i Abervian i la seva tecnologia sostenible; així com la reindustrialització que lideren Orbel, amb robòtica industrial; Maincer, amb maquinària ceràmica, i Horbagon, amb digitalització logística. Finalment, ha valorat el compromís social d’Insca, Hilaturas Temprado i de la Cooperativa Atzeneta.

A més del guardó a l”Empresa de l’Any’ que ha estat per a Grespania, els premis consten de 7 categories més: Premi categoria Jove Empresa, que ha recaigut a Abervian; Premi categoria R+d+i, que ha estat per a Orbel Grup; Premi categoria Recursos Humans, que ha rebut l’empresa Insca; Premi categoria Medi Ambient, que ha anat a parar a Elektrosol i Cooperativa Atzeneta; Premi categoria Compromís Social, per a Hilaturas Temprado; Premi categoria Qualitat, que s’ha atorgat a Maincer, i Premi categoria Iniciativa-Expansió, que ha recalat a Horbagon.

Així mateix, la convocatòria d’aquest any ha fet un homenatge al Vila-real CF i ha reconegut la trajectòria empresarial de José Miguel Pellicer, d’Ape Grupo, la distinció del qual, que atorga de manera directa el diari Mediterrani, ha estat recollida pel fill del fundador homenatjat i CEO de l’empresa, Pepe Pellicer.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: