Ximo Puig anuncia la validació mediambiental de projectes que permetran que més de la meitat de l’energia generada a la Comunitat Valenciana sigui renovable

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Govern valencià ha emès avaluació mediambiental favorable sobre un total de 61 projectes que permetran que més de la meitat de lenergia generada a la Comunitat Valenciana sigui dorigen renovable.

En concret, els projectes mobilitzaran una inversió de 859 milions d’euros i produiran 1.356 MW, l’energia equivalent al consum anual de 678.000 llars, a més de suposar la creació de gairebé 1.500 llocs de treball per a la construcció i el manteniment de les plantes.

Així ho ha explicat el president després de mantenir al Palau una reunió de treball amb el conseller dEconomia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; la consellera dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Puig ha avançat que tots els projectes que complien amb els requisits compten ja amb la declaració d’impacte ambiental o amb els permisos requerits per a la seva implantació, cosa que permet afirmar que la Generalitat ha examinat “en temps i forma” tots els expedients i complert amb els terminis establerts pel Ministeri de Transició Ecològica per al 25 de gener, de manera que demostra així no només el seu compromís per avançar en aquest procés, sinó fins i tot per superar els objectius que s’ha marcat la Generalitat per assolir la sobirania energètica el 2030.

Ha subratllat en aquest sentit que l’aposta per les renovables redunda en una “millor competitivitat per a les empreses” i en “l’enfortiment de l’estat de benestar”, i ha afegit que la lluita contra el canvi climàtic passa per deixar de dependre dels combustibles fòssils.

Com ha explicat el president, s’han analitzat un total de 107 expedients subjectes a l’objectiu marcat per a aquest 25 de gener i més del 50% ha superat aquesta fase de tramitació. Dels 46 restants, 31 han obtingut avaluació desfavorable i 15 no han prosperat per desestiment de les empreses. Això no obstant, no s’executaran avals a cap promotor.

Generació energètica renovable

La potència renovable i no renovable instal·lada actualment a la Comunitat Valenciana és de 8.317 MW. D’aquest total, després dels objectius marcats per a aquest mes de gener, més de la meitat (5.323 MW) de la generació energètica de la Comunitat Valenciana serà d’origen renovable, ja que els projectes representen 1.356 MW, la potència a instal·lar pendent d’autorització del Ministeri és de 1.123 MW, els MW renovables ja instal·lats generen 2.372 MW i l’autoconsum ja instal·lat suposa 472 MW.

Puig ha assenyalat que el balanç de la implantació d’instal·lacions per a l’autoconsum és “molt positiu”, perquè representen “una part clau del nou model energètic” que ja és present en uns 50.000 habitatges.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: