Ximo Puig anuncia la posada en marxa d´una nova línia de suport a la ceràmica dotada amb 50 milions per cobrir les necessitats de liquiditat més urgents del sector

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d´una nova línia de suport a empreses ceràmiques dotada amb 50 milions d´euros i dirigida a cobrir les necessitats de liquiditat més urgents del sector.
Ximo Puig ha realitzat aquest anunci en el marc de la reunió que ha mantingut amb el director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i ha indicat que la convocatòria d’aquestes subvencions es publicarà aquest mateix dilluns al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).
“L’objectiu de les ajudes és dotar de liquiditat un sector clau, que està patint molt per l’encariment del preu de l’energia, i garantir que pugui fer front als pagaments amb garanties, especialment en un moment com l’actual en què les condicions d’accés al crèdit s’han endurit de manera notable”, ha assenyalat Puig.

“Les factures del gas i de l’electricitat han disparat els costos de producció als sectors intensius en el seu ús. Des del Consell som conscients d’aquesta realitat, per això hem volgut dotar de recursos unes indústries estratègiques per a la Comunitat Valenciana, com ho són la fabricació de paviments i revestiments ceràmics o el sector d’esmalts, amb gran tradició al nostre territori i un enorme pes quant a generació d’ocupació i valor afegit”, ha explicat el president.

A l’ordre es preveu préstecs de fins a 10 milions per grup empresarial, de manera que es cobreixen també les necessitats de les grans empreses del sector. Així mateix, limport dels préstecs no shaurà de tornar fins al venciment del crèdit, transcorreguts quatre anys.

Una resposta ràpida

La línia de crèdits es convoca abans de l’aprovació del Pressupost de la Generalitat per al proper exercici 2023, utilitzant els recursos propis de l’IVF, amb la finalitat que els diners arribin com més aviat millor a les empreses, en línia amb el compromís assolit pel Consell durant la reunió de la Taula de la Ceràmica.

“Atenem així les necessitats urgents del sector sense necessitat d’esperar que estiguin aprovats els comptes del 2023. Des que ens comprometem a activar aquesta línia de crèdit ja són diverses les empreses que s’han interessat pels ajuts i hem volgut ser el més àgils possible”, ha revelat el cap del Consell.

A aquests 50 milions destinats al sector ceràmic s’hi afegiran 10 milions més per a empreses d’altres grups d’activitat, com el tèxtil, o que facin també un ús intensiu de l’energia.

Ximo Puig ha reiterat l’aposta del Consell per implementar energies renovables per “assolir la sobirania energètica” i per promoure noves tecnologies, com l’hidrogen verd o l’electrificació, per generar “seguretat, certesa i capacitat de ser competitius en el futur”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: