Ximo Puig anuncia la posada en marxa de el programa ‘Estiu Segur 2021’ amb la contractació de 1.000 auxiliars que contribuiran a generar un “espai de màxima seguretat” a les platges

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la renovació de el programa ‘Estiu Segur “que contempla la contractació de 1.000 auxiliars d’informació que han de vetllar pel compliment de la normativa sanitària en prevenció de la COVID-19, tant a les platges de la Comunitat Valenciana com en els llocs de major concurrència.

Així ho ha manifestat el president després de mantenir una reunió sobre el dispositiu de seguretat i salut pública per als propers mesos d’estiu, en què també han participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Segons ha explicat el president, l’objectiu de la campanya consisteix a “generar un espai de màxima seguretat a les platges de la Comunitat Valenciana”, el que contribuirà a reforçar la imatge de la Comunitat Valenciana com a lloc i destinació de vacances segur, ja reactivar el turisme en una temporada estival que va a donar començament amb una bona situació epidemiològica.

Així mateix, Puig ha assegurat que el programa impulsarà la creació d’ocupació entre els joves, un dels col·lectius més vulnerables en l’àmbit laboral.

El president també ha incidit en la importància de l’actuació dels joves auxiliars ja que “no només donaran indicacions per al compliment de la normativa sanitària a les platges més concorregudes sinó que a més oferiran informació turística i ajudaran en la prevenció de ofegaments”, ha explicat.

Subvenció de 4,5 milions d’euros

Com a principal novetat, aquest any seran els ajuntaments els que contractin directament als auxiliars i la seva selecció la farà Labora. Per això la Generalitat atorgarà una subvenció directa de 4,5 milions d’euros per als 71 municipis que tenen platja litoral o continental, dels quals 32 es troben a la província de València, 19 a Castelló i 20 a la d’Alacant.

Aquesta quantitat és susceptible de ser finançada mitjançant fons europeus a càrrec de l’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (REACT-EU), mitjançant l’Objectiu Específic REACT-UE 2, dirigit a “donar suport l’accés a l’mercat de treball de les persones en situació de vulnerabilitat, l’accés als sistemes socials i les mesures d’inclusió social i eradicació de la pobresa “.

Respecte de la distribució de l’nombre d’auxiliars per municipi serà establerta mitjançant criteris objectius, com els quilòmetres de platja, el nombre de places hoteleres o els serveis amb què compten les platges, entre d’altres, amb un nombre mínim de 2 auxiliars per municipi.

Requisits i funcions dels auxiliars

Les persones auxiliars hauran de ser majors de 18 anys i menors de 30 i trobar-se en situació d’atur, i els seus contractes es formalitzaran per un període de 3 mesos, entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Amb caràcter general l’equip d’auxiliars realitzarà tasques d’informació sobre normativa COVID-19, especialment sobre el control d’accés i aforament de les platges, vetllant pel compliment de les mesures contingudes en la normativa de Sanitat, així com de les disposicions recollides en els plans de Seguretat i Salvament, i plans de contingència.

Dins de les seves funcions es troba també la d’informar i orientar les persones usuàries que accedeixin a la platja dels avisos i comunicats que es puguin dictar en matèria d’emergències i protecció civil des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat (AVSRE) , així com proposar a través de l’1.1.2 Comunitat Valenciana, en el cas que es produís una emergència que no pugui ser coberta amb els recursos presents, l’activació i mobilització de recursos extraordinaris.

També posaran en coneixement de l’Cos de Policia Local del municipi les incidències o actuacions realitzades durant la jornada laboral; s’executaran tasques auxiliars d’ajuda o col·laboracions amb la direcció de l’Cos de Policia Local o, si s’escau, dels serveis de Turisme dels ajuntaments, col·laborant en tot moment i al seu requeriment, amb els serveis de socors, vigilància i seguretat presents al espai, tot això sempre amb respecte a les seves capacitats i formació. En cap cas faran tasques de seguretat, socorrisme, neteja o similars.

Per poder dur a terme aquestes funcions, les persones contractades rebran un curs que s’impartirà a través d’l’IVASPE i en el qual participaran Emergències, Sanitat i Turisme, que serà obligatori i oferirà les eines necessàries per donar la millor atenció i informació als usuaris de les platges.

Cal destacar que el programa compta amb la implicació de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que s’ocuparà de coordinar els 1.000 joves; de Laboratori, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible i Sectors Productius, que s’ocuparà de coordinar la contractació; de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, encarregada d’elaborar la normativa sanitària i el protocol sanitari contra la COVID-19 en platges i, finalment, de Turisme que col·labora amb la formació de les persones contractades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: