Ximo Puig anuncia la licitació de la urbanització de Parc Sagunt II i de la connexió amb l’autovia d’accés al port, i la compra dels terrenys per a la construcció del centre de FP Campus Battery

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la licitació immediata de les obres d’urbanització de Parc Sagunt II, per més de 200 milions d’euros, i de la carretera que connectarà el parc empresarial amb l’autovia d’accés al port de Sagunt , per 61 milions d’euros.

Així ho ha manifestat després de visitar la planta pilot de PowerCo a Salzgitter i mantenir diverses reunions amb els directius de la filial de Volkswagen dedicada a la fabricació de cel·les de bateries per a vehicles elèctrics, a les quals s’ha tractat sobre els propers passos a seguir a el procés de posada en marxa de la construcció de la factoria i en ladequació de Parc Sagunt II a les necessitats daquesta infraestructura.

Ximo Puig ha explicat que ambdues actuacions seran adjudicades a mitjans de maig, i en concret ha assenyalat que la urbanització de Parc Sagunt II, el projecte del qual s’està redactant actualment, tindrà un termini d’execució de 24 mesos, encara que s’anirà posant en servei a mesura que es vagi duent a terme, per facilitar a PowerCo la construcció de la gigafactoria.

Pel que fa a la connexió entre la CV-309 i la V-23, que permetrà enllaçar Parc Sagunt I i II amb l’autovia d’accés al port de Sagunt, ha avançat que comptarà amb una inversió de 61 milions d’euros i que la construcció finalitzarà el juny del 2024.

Campus Battery

En la intervenció, el cap del Consell també ha anunciat que la Generalitat ha iniciat el procés de compra d’una parcel·la de prop de 16.000 metres quadrats al Parc Sagunt, per 2,3 milions d’euros, per construir el centre de Formació Professional anomenat Campus Battery.

El centre tindrà capacitat per a 400 alumnes i l’oferta formativa que s’impartirà inclourà cicles pertanyents a les famílies professionals d’Electricitat i electrònica, Instal·lació i manteniment, i Química, amb la qual cosa es pretén atendre la demanda de professionals especialitzats que generi la planta de bateries de Power Co.

D’altra banda, Puig ha assenyalat que el Consell destinarà l’ajuda directa de 90 milions d’euros rebuda del Govern a recolzar les inversions de Volkswagen en la construcció de la gigafactoria.

Creació de 15.000 llocs de treball

Durant la visita, el president ha assegurat la gigafactoria “és una prioritat” per al Consell i per a tota la societat valenciana, i ha assenyalat que la visita a la planta de Salzgitter constitueix “un nou pas cap a aquest futur immediat amb ocupació de qualitat, avantguarda tecnològica, reindustrialització intel·ligent, i lideratge sostenible”.

En concret, ha subratllat que la gigafactoria de bateries generarà 15.000 llocs de treball directes i indirectes, fet que suposarà una “revolució laboral” per a la Comunitat Valenciana “que ajudarà moltes famílies i sobretot molts joves a tenir un futur pròsper”, i ha assenyalat que PowerCo ja ha obert la seva seu a València per començar les contractacions.

D’altra banda, ha mostrat el seu convenciment que l’aposta de Volkswagen per Sagunt “és un gran projecte per a Espanya”, i ha reiterat que reforçarà la Comunitat Valenciana com a “pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa”. De la mateixa manera, ha incidit que aquest projecte oferirà oportunitats no només a Sagunt sinó a la resta de la Comunitat Valenciana i al teixit empresarial més enllà del sector de l’automòbil.

Operació “històrica en temps rècord”

El cap del Consell ha destacat que la Generalitat ha accelerat lʻarribada de Volkswagen per desenvolupar “una operació històrica en un temps rècord”, i ha recordat que, entre altres actuacions, al juliol es va dur a terme lʻexpropiació dels terrenys de Parc Sagunt ; a l’agost van ser adjudicats els projectes d’urbanització i reparcel·lació i l’estudi de la plataforma intermodal; el 21 d’octubre es va aprovar el PERTE de manera definitiva; el 2 de desembre va ser aprovat el Pla Especial de Parc Sagunt II, i el 9 de gener passat es va formalitzar la compra de la parcel·la on s’ubicarà la gigafactoria.

A més, ha indicat que el 12 de gener passat van començar les obres de transformació agronòmica per complir els requisits de la parcel·la de PowerCo, adjudicades a Grupo Bertolín per 6,9 milions d’euros i amb un termini d’execució de 3 mesos.

Finalment, s’ha referit a les gestions administratives que s’estan duent a terme per accelerar la instal·lació de la gigafactoria a Sagunt, i ha explicat que s’han constituït un total de 22 grups de treball bilaterals per preparar “fins al mínim detall” del inici de la gigafactoria. Sobre això ha assegurat que aquests grups aborden la gestió de tràmits com ara autoritzacions ambientals, ajudes regionals, subministrament hídric o elèctric, infraestructures o els recursos necessaris per a les famílies que treballin i visquin a la Comunitat Valenciana.

En la visita a la planta de Salzgitter y las posteriores reuniones también participaron el consejero de Hacienda y Modelo Económico, Arcadi España; el consejero de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafa Climent, y la consejera de Política Territorial, Obras Públicas y Movilidad, Rebeca Torró.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: