Ximo Puig anuncia la licitació de la ruta aèria Castelló-Madrid per a la posada en marxa a partir de la tardor que ve

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la propera licitació, per part de la societat pública Aerocas, d’una ruta aèria entre Castelló i Madrid, amb l’objectiu que comenci a operar a la tardor del 2022.

Puig ha assegurat que aquesta ruta, que operarà amb cinc freqüències setmanals, constituirà “la connexió definitiva per situar l’aeroport de Castelló al mapa nacional i internacional”. En aquest sentit, ha incidit que permetrà enllaçar amb un dels principals hubs aeris internacionals, fet que multiplicarà les possibilitats de connexió de l’aeroport.

El president de la Generalitat ha fet aquest anunci durant la visita a l’aeroport de Castelló, on ha estat acompanyat pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, la directora general d’Aerocas, Blanca Marín, i la directora territorial de Presidència, Eva Redondo.

El contracte, que sortirà a concurs, tindrà una durada de dos anys dins de la tasca que desenvolupa Aerocas en els últims anys per aconseguir noves rutes nacionals i internacionals. En paral·lel, la Generalitat segueix tramitant la declaració de la ruta com a Obligació de Servei Públic (OSP). En aquest sentit, el contracte que sortirà a concurs servirà per avaluar el funcionament de la connexió i dimensionar adequadament l’OSP.

La licitació de la ruta Castelló-Madrid reforçarà l’estratègia de reactivació del trànsit comercial de l’aeroport de Castelló. Sobre això, el president de la Generalitat ha recordat que l’aeroport té previst operar aquest estiu 8 rutes nacionals i internacionals, que generaran 17 freqüències setmanals, fet que suposarà rècord a la història de l’aeroport.

Estratègia de diversificació

Així mateix, Ximo Puig ha visitat el nou centre de manteniment d’avions que ultima la companyia Brok-air Aviation Group, en el marc de l’estratègia de diversificació que desenvolupa Aerocas. En aquest sentit, Puig ha destacat el creixement industrial de l’aeroport com “un motor econòmic i social per a Castelló” i ha agraït la confiança de les empreses de manteniment, estacionament i desmantellament d’avions instal·lades.

El president també s?ha entrevistat amb representants de l?empresa e-Cube Solutions i de l?start-up Arkadia Space. Aquesta darrera es dedica al desenvolupament de motors per al sector aeroespacial.

Amb l’objectiu de reforçar l’activitat logística de l’aeroport i amb la intenció de “generar ocupació i oportunitats”, Ximo Puig ha avançat que aquest primer semestre de l’any sortirà a licitació el projecte d’urbanització de la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC).

La previsió, segons el cap del Consell, és que aquest projecte estigui preparat abans de final d’any” amb la intenció que les obres puguin començar el proper 2023.

Formació Professional

La formació és un altre dels eixos sobre els quals pivota el pla de diversificació de l’aeroport de Castelló. A més de les diverses escoles de vol que operen a les instal·lacions, la Generalitat ha apostat per implantar cicles de Formació Professional vinculats a la branca aeronàutica.

Actualment ja s’ha posat en marxa el grau mitjà de Muntatge d’Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutic i es preveu la implementació de tres de grau superior, vinculats també al manteniment d’avions. Una iniciativa que, segons Ximo Puig, permetrà convertir l’aeroport de Castelló “en un centre formatiu de referència a l’àmbit aeronàutic a la Comunitat Valenciana” i un dels centres de referència espanyols en Formació Professional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: