Ximo Puig anuncia la licitació a l’abril del nou centre de salut integrat de Vinaròs que suposarà una inversió de 7,6 milions d’euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat licitarà el proper mes d’abril el nou centre de salut integrat de Vinaròs, que suposarà una inversió de 7,6 milions d’euros.

El president ha realitzat aquest anunci a la visita que al Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Jaume I de Vinaròs, acompanyat per la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha destacat l’esforç que ha realitzat el Consell els darrers vuit anys per avançar en “l’enfortiment de l’estat de benestar” i en la creació de “més serveis públics educatius, sanitaris i socials de qualitat, universals i gratuïts”, que permetin garantir la millor atenció i igualtat d’oportunitats.

Les noves instal·lacions sanitàries de Vinaròs albergaran sis consultes de Medicina Familiar, dues d’Infermeria, dues consultes polivalents, Àrea de Pediatria, consulta i sala tècnica d’Oftalmologia, consulta de Traumatologia, sala de cures/guixos, sengles sales d’extraccions i tractaments, així com una altra sala per a realització de proves diagnòstiques. A més a més, el centre comptarà amb una Unitat de Salut Mental adult/infantil (set consultes mèdiques, tres despatxos de Psicologia i dues consultes d’Infermeria).

El president ha explicat que, a més de l’impuls a les infraestructures sanitàries, el Consell considera prioritari la millora de les instal·lacions educatives, i per això ha assenyalat que tan sols Vinaròs va rebre més de 26 milions d’euros el 2022 per millorar els seus centres, “ho que suposa 6 milions més del que es va invertir en matèria educativa a tota la Comunitat Valenciana durant 2015”.

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha subratllat que des de la Generalitat s’han impulsat en els darrers anys mesures en matèria educativa per donar suport a les famílies, com ara la gratuïtat de l’ensenyament de 2 a 3 anys i dels llibres de text , així com les ajudes per finançar els menjadors escolars. De la mateixa manera, ha incidit en les iniciatives dirigides a reduir el fracàs escolar i ha agraït la tasca de tot el personal docent de la Comunitat Valenciana.

Per acabar, també ha valorat la col·laboració de l’Ajuntament de Vinaròs que a través del Pla Edificant ha treballat amb la Generalitat per poder disposar del nou CEIP Jaume I

Per part seva, la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, ha celebrat que Vinaròs compti amb aquest col·legi i ha recordat que la Conselleria en 2022-23 ha realitzat actuacions en 33 centres, dins de pla Edificant a la Comunitat Valenciana.

A més, ha informat que a la comarca del Baix Maestrat, el Consell ha destinat 55,5 milions d’euros per a actuacions a 19 centres educatius, dels quals 4 són obra nova i 5 rehabilitacions integrals.

Raquel Tamarit també ha recordat que el 2022 el Consell ha destinat 180 milions dʻeuros a la construcció de centres. Per això, ha confirmat que “el pla Edificant funciona” i s’ha compromès a donar suport a totes les actuacions educatives que compten amb un projecte aprovat per l’ajuntament, “tot i la pujada dels preus dels materials provocada per la inflació”.

Centre d’Educació Infantil i Primària Jaume I

El CEIP Jaume ha suposat una inversió de 5,8 milions d’euros i té actualment 424 alumnes, així com 34 docents, fet que suposa una ràtio de 12 alumnes per docent.

El nou col·legi disposa de 12 aules de Primària, 6 d´Infantil de segon Cicle i 2 d´Infantil de primer cicle, 3 aules de suport de Primària per fer desdoblaments, una aula de música, una aula d´informàtica i un taller, així com una sala polivalent, biblioteca, tres sales de professorat i un gimnàs de 375 metres quadrats. A més, hi ha ascensor, pistes esportives i un pati coeducatiu.

Tots els espais docents i administratius estan climatitzats. Les aules infantils, vestidors i lavabos tenen calefacció per terra radiant. És un centre de baix consum energètic i té qualificació A gràcies a l’equipació amb una caldera d’alta eficiència energètica i enllumenat LED amb sensors que regulen la intensitat segons la llum natural que entri de l’exterior. A més a més, té un sistema de plaques solars per a l’aigua calenta i una planta de producció fotovoltaica al sostre de l’aulari de Primària.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: