Ximo Puig anuncia la incorporació d’una estació robotitzada a La Fe que incrementarà en 2.000 les PCR diàries i permetrà arribar a les 3.500

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la incorporació a el Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de una estació robotitzada amb la qual es podran realitzar fins a 2.000 proves PCR de diagnòstic de la COVID-19 més.

“Fins aquest moment la Fe tenia capacitat per fer 1.500 PCR”, de les que actualment, “donada la situació de menor intensitat” a la Comunitat Valenciana es realitzen al voltant de 500, ha explicat el president, que ha confirmat que amb els nous robots “es podria arribar a fer 3.500 PCR a el dia”.

Segons el màxim responsable de el Govern autonòmic, amb aquests equipaments “es donarà més seguretat” a la ciutadania gràcies a una detecció “ràpida” i control de la traçabilitat dels eventuals brots.

Així s’ha manifestat el cap de Consell en la seua visita als laboratoris de l’Hospital La Fe que alberguen els CovidRobots, fruit d’una iniciativa publicoprivada, als promotors i empreses participants ha mostrat el seu agraïment per “ajudar a millorar la sanitat pública de la Comunitat Valenciana “.

tecnologia sanitària

Aquesta línia robotitzada de realització massiva de proves PCR, instal·lada a la torre A de l’Hospital La Fe, permet incrementar la capacitat de realització de test de la Comunitat Valenciana fins a gairebé 14.000 proves diàries entre els laboratoris de microbiologia dels hospitals i els centres de recerca mèdica i universitaris.

“A ple rendiment, aquests Covidrobots permeten realitzar 2.000 proves de PCR a el dia perquè s’adapten als protocols de laboratori i poden utilitzar reactius de qualsevol marca comercial”, segons ha explicat Jose Luis López Hontangas, cap de Servei Microbiologia a La Fe.

Aquesta tecnologia incorporada a La Fe es suma a la ja existent en el centre, en el que hi ha dos circuits diferents per a realitzar PCR segons es tracti de mostres urgents o no. Quan el resultat es necessita immediatament, hi ha tres equips en els quals s’extreu el RNA de virus i també es realitza la PCR. El procés dura entre 50 i 70 minuts. Si la mostra no és urgent, l’RNA del virus s’extreu en un equipament i després es fa la prova PCR en un altre.

L’estació robotitzada de la Fe és una donació emmarcada en el projecte Covidrobots que impulsen cinc professionals de diferents àmbits: Rocío Martínez, Investigadora principal en King ‘s College London; Andreu Veà, professor investigador i pioner a Internet; Maria Parga, presidenta de Alastria, Javier Colás, director d’innovació de l’Health Care Institute d’ESADE Business School i Sandra Figaredo, Consultora Sènior de la consultoria de Comunicació i Assumptes Públics, LLYC.

En aquest projecte han participat sis empreses -Merlin Properties, Endesa, Banc Santander, Experis de Manpower Group, Línia Directa Asseguradora, Telefónica-, la Fundació Institut d’Investigació Sanitària de Santiago de Compostel·la, la Fundació Professor Novoa Sants, Auren i alguns donants anònims , que han creat un fons per a la compra d’aquestes estacions robotitzades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: