Ximo Puig anuncia la fi de les restriccions de caràcter autonòmic per la pandèmia de #Covid19 i l’inici d’una nova etapa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de totes les restriccions de competència autonòmica que continuaven vigents davant de la pandèmia de COVID-19, amb l’única excepció de la prohibició de fumar a les terrasses dels locals de restauració i lleure , que se seguirà mantenint.

Així ho ha explicat el president després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la COVID-19, l’última que se celebrarà, si no canvien les circumstàncies, ja que tots els indicadors mostren “l’estabilització” de la situació epidemiològica i permeten parlar de l’inici d’una nova etapa.

Com ha subratllat el president, aquest dijous s’ha acordat aixecar les limitacions que encara afectaven els sectors d’hostaleria i restauració, lleure i entreteniment, cinemes, teatres o amfiteatres, activitats físiques i esportives de caràcter general, esdeveniments amb alta concentració de persones i festivals de música.

En tots aquests espais i activitats, per tant, només s’aplicarà la normativa general d’ús de mascareta encara vigent a tot Espanya, de manera que continuarà sent obligatòria a interiors, als mitjans de transport públic i als esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure quan els assistents es trobin drets o asseguts a menys de metre i mig.

Així mateix, també decau l’obligatorietat de disposar de passaport COVID per accedir a residències i centres socials.

Ximo Puig, ha assenyalat que, gràcies a la “corresponsabilitat” ciutadana, “la Comunitat Valenciana està en les millors condicions per afrontar una nova etapa” que “s’ha de viure amb la màxima normalitat i amb la màxima precaució”.

Tots els indicadors valencians mostren que es camina cap a la “normalització”, amb índexs baixos d’ocupació hospitalària i un alt grau d’immunització, ha assenyalat Puig, que s’ha referit també que ja està vacunada el 93,7% de la població més gran de 12 anys.

Tot i això, ha demanat “prudència” a la ciutadania, i ha assenyalat que l’ús de la mascareta ha permès salvar vides, per la qual cosa ha assenyalat que, tot i que passi en el seu moment a deixar de ser obligatòria, serà “aconsellable” seguir utilitzant-la en determinats espais.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: