Ximo Puig anuncia la convocatòria d’una cimera entre la Generalitat, els ajuntaments, l’Església i les ONG per coordinar l’ajuda humanitària i cooperar en la reconstrucció d’Ucraïna

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la celebració d’una cimera per coordinar l’ajuda humanitària i la cooperació per començar la reconstrucció d’Ucraïna, on participaran totes les entitats representants de persones ucraïneses a la Comunitat Valenciana, així com la Generalitat, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, ajuntaments, representants de l’Església i de les ONG involucrades a l’ajuda a Ucraïna.

Així ho ha manifestat després de reunir-se amb el cònsol d’Ucraïna, Pablo Gil; el president de la Federació d’Associacions d’Ucraïnesos a Espanya i el president de l’associació d’ucraïnesos a la Comunitat Valenciana, Mykhaylo Petrunyak Kmetyuk, i representants d’altres entitats associatives amb motiu del primer aniversari de la guerra a Ucraïna.

Puig ha explicat que es convocarà “totes les entitats que puguin cooperar a proveir els màxims recursos possibles per mantenir l’ajuda humanitària i la capacitat comercial, tant des de dins de la Comunitat com des de fora, i començar també la reconstrucció del país”.

Durant la seua intervenció ha llançat un missatge d’esperança a les més de 40.000 persones procedents d’Ucraïna que actualment resideixen a la Comunitat Valenciana, assenyalant que “mentre estiguen entre nosaltres tindran oportunitats i un projecte de vida”.

El cap del Consell ha reiterat la “condemna rotunda” de la societat valenciana a la guerra a Ucraïna provocada per Putin “que va trencar la més mínima regla de cohesió mundial envaint Ucraïna” i “és responsable de tanta mort, dolor i desesperança”, ha manifestat.

Així mateix, ha assegurat que des del primer moment la Comunitat Valenciana “ha estat al costat del poble ucraïnès i de les persones que han hagut de sortir del seu país i han trobat refugi en aquesta comunitat autònoma”, ja que “la solidaritat forma part de les nostres senyes d’identitat”.

Ximo Puig ha manifestat sentir-se orgullós de ser la comunitat autònoma espanyola que més persones refugiades procedents d’Ucraïna acull, així com “de tota una població que ha obert els braços”, i ha assenyalat que és precisament en circumstàncies com les que s’estan vivint actualment quan s’aprecia “el pes i el valor de la humanitat”.

Finalment, ha assegurat que “desgraciadament la guerra continuarà”, per la qual cosa ha mostrat el seu compromís de “donar la cobertura més gran als problemes” que planteja aquesta situació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: