Ximo Puig anuncia la convocatòria de 22.721 places d’ocupació pública per consolidar la plantilla i millorar la qualitat dels serveis públics

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que el Consell aprovarà divendres que ve una Oferta d’Ocupació Pública extraordinària que preveu la convocatòria de 22.721 places, principalment en els àmbits educatiu i sanitari, amb què es pretén consolidar la plantilla i millorar la qualitat dels serveis públics.

Així ho ha manifestat després de mantenir una reunió de treball amb el conseller d’Hisenda i el Model Econòmic, Arcadi España; el secretari autonòmic dEducació i Formació Professional, Miguel Soler; la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, i el director general de Funció Pública, David Alfonso.

Durant la intervenció després de la reunió, el president ha assegurat que es tracta del procés “més potent” d’estabilització aprovat pel Consell, amb què es pretén reduir la taxa de temporalitat estructural per sota del 8%.

En concret, ha explicat que el procés de consolidació suposarà un “pas decisiu” per acabar amb l’actual precarietat laboral a l’administració, on la taxa d’interins se situa al 25% a l’àmbit educatiu; al 30%, a Sanitat; i arriba al 50% a l’administració general.

El cap del Consell ha assenyalat que els procediments seran convocats abans que finalitzi el 2022 i es desenvoluparan entre el 2023 i el 2024, tal com marca la llei estatal 20/2021, de 28 de desembre, i com s’ha consensuat amb el sector públic i els integrants de la comissió del diàleg social.

Finalment, ha assegurat que l’administració pública ha de ser un “instrument” per a la recuperació econòmica i social, i per tant ha considerat fonamental donar estabilitat als treballadors. Alhora, ha destacat la necessitat de consolidar i reforçar el treball en sanitat i educació, dos sectors públics que han tingut un paper clau durant la pandèmia.

Oferta en Sanitat i Educació

L’oferta extraordinària preveu convocar-ne 9.887 en sanitat, 9.152 en educació i en la funció pública 3.833, que se sumen a les diferents OPE ja en marxa i que també obren la possibilitat a la incorporació a persones alienes a l’administració. A més, al sector públic instrumental la proposta d’estabilització serà de més de 1.200 persones.

Segons ha detallat el president, amb els darrers processos s’ha augmentat en prop de 14.000 els llocs de treball a Sanitat, en 13.000 els de l’àmbit educatiu, i en 3.000 els llocs de treball a l’administració pública, tot i que en aquest darrer àmbit la Comunitat Valenciana es troba entre les autonomies amb menor nombre de personal de ladministració.

En concret, l’oferta preveu la convocatòria de 9.887 places a Sanitat, de les quals 9.171 es cobriran per concurs de mèrits. Aquestes places se sumaran a les 11.800 que ja hi ha convocades i els exàmens de les quals s’estan realitzant en aquests mesos. En total se superaran les 21.500 places en l’àmbit sanitari per enfortir el sistema i garantir una estabilitat laboral més gran als professionals de la sanitat valenciana.

A l’àmbit educatiu, l’oferta preveu convocar 9.152 places per a personal docent no universitari, tant d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat com de Formació Professional, de les quals 7.555 es cobriran mitjançant concurs de mèrits i 1.597 mitjançant concurs oposició. El nombre total de vacants incloses en aquesta proposta que s’ha portat a negociació supera el volum de professorat interí que compleix els requisits marcats de més de cinc anys d’antiguitat.

Aquest procediment és totalment independent a les oposicions ordinàries, on es convoquen places de nova creació i les de reposició de jubilacions. Així, la Conselleria d’Educació continua endavant amb les oposicions d’ingrés lliure al cos de mestres que comencen aquest proper mes de juny amb una oferta total de 1.228 places corresponents a reposició de jubilacions.

Oferta en Funció Pública

La xifra total de places que seran convocades a l’àmbit de la funció pública serà de 3.833, de les quals 2.520 es cobriran mitjançant un concurs de mèrits, 739 mitjançant promoció interna i 574 mitjançant concurs oposició.

Aquesta OPE extraordinària se suma als processos d’estabilització que ja estan en marxa per cobrir 5.490 places, de manera que s’aconseguirà estabilitzar 8.584 places.

A més, cal destacar que els preceptes que conté aquesta norma relatius als processos d’estabilització s’aplicaran a les societats mercantils públiques, entitats públiques empresarials, fundacions del sector públic i consorcis del sector.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: