Ximo Puig anuncia a Alacant mesures específiques per a la recuperació de la província per valor de 9.055.000 d’euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha desgranat a Casa Mediterrani, a Alacant, els punts essencials de l’pacte ‘Alcem-nos’ per a la província que, segons ha anunciat, suposaran una inversió de 9.055.000 d’euros, dels 21.134 previstos per a la Comunitat Valenciana.

En concret, l’acord de recuperació inclou per a Alacant projectes de salut i inclusio? Social, com la remodelació de el Centre Sanitari Integrat Santíssima Faç-Carrer Girona i l’edificació i posada en marxa de el Centre Internacional ICAR, per accelerar la investigació biomèdica en envelliment .

També es plasmen iniciatives basades en el coneixement, “amb l’impuls a nous nínxols tecnològics associats a el projecte de districte Digital”, -ha afirmat Ximo Puig o l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial, amb el centre Ellis, “una referència de al sud d’Europa “, ha apuntat.

El pacte per a la recuperació contempla també per a Alacant projectes de transició ecològica, amb nous centres integrats de FP amb cicles formatius relacionats amb l’economia verda i la transició energètica, dos d’ells a la Vega Baixa i l’Alacantí.

A més, en matèria de cohesió? N territorial, es preveu la creació d’una nova Ciutat de la Justícia a Alacant ia la Vila Joiosa; la modernització de la línia 9 de l’TRAM entre Benidorm i Dénia; el projecte de connexió entre Estels i Adif, i la nova línia que enllacés? l’Hospital de Sant Joan amb la ciutat d’Alacant.

Així mateix, per revitalitzar el sector turístic, Ximo Puig ha recordat que a partir de la segona quinzena d’octubre es posarà en marxa el bo turístic i es preveuen projectes com Invatur, un sistema d’intel·ligència turística per enfortir la competitivitat de el sector, i Recuperatur, per reacondicionar les destinacions turístiques de la Comunitat com a llocs sanitàriament segurs.

Finalment, entre els projectes a desenvolupar en la província d’Alacant, hi ha el Pla Vega Renhace, presentat fa unes setmanes, o el Pla d’Acció Territorial per a la Vega Baixa.

“El factor unitat és clau”

El cap de el Consell ha subratllat la importància de l’diàleg social i de la seva consolidació doncs, en la seva opinió, “no és simplement un instrument per millorar el funcionament d’una societat complexa com la nostra, on conviuen interessos contraposats”. “El diàleg és una meta ètica, ha afegit, és un fi en si mateix”.

En aquest sentit, ha recordat que l’Acord ‘Alcem-nos’ neix fruit de l’consens amb les organitzacions empresarials i sindicals, que van subscriure l’Acord Social; amb les tres diputacions, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i els ajuntaments, que van rubricar l’Aliança Institucional, i “amb una àmplia majoria de les Corts”, que van signar un pacte polític.

Pel que fa als projectes que conformen l’Estratègia Valenciana de Recuperació, que segons Puig ha de ser “compartida” i “dinàmica”, ha explicat que “giren al voltant de 5 grans eixos: salut i inclusio? Social; ocupació, coneixement i investigacio? n; transicio? n ecològica i Cohesió? n territorial; resiliència econòmica i transformacions? n digital i administracions? n eficient “.

En aquest sentit, ha destacat que són projectes que estan alineats “amb la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència”, que són “els tres grans principis del, Next Generation EU, el pla de recuperació europea”, ha conclòs.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: