Ximo Puig afirma que la decisió de Ford de fabricar a Almussafes els seus nous models elèctrics és una “fita històrica per a l’economia i l’ocupació” a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la decisió de Ford de fabricar a la seva factoria d’Almussafes els seus vehicles elèctrics de nova generació per a Europa és una “fita històrica per a l’economia i l’ocupació” de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha expressat durant una compareixença davant els mitjans de comunicació al Palau de la Generalitat, en què ha subratllat també que aquesta decisió consolida “un sector que dóna feina a 25.000 famílies, impulsa la planta d’Almussafes cap a la nova modernitat i garanteix el futur d‟una indústria essencial per al‟economia valenciana”.

Ximo Puig ha agraït a la companyia la seua “aposta decidida” per la Comunitat Valenciana i ha subratllat que la Generalitat sempre ha col·laborat i continuarà col·laborant amb Ford al territori valencià.

El cap del Consell ha trasllat de manera especial aquest agraïment als responsables de Ford a Espanya i Europa, i en particular, al directiu Dionisio Campos, així com al president del Govern, Pedro Sánchez, “pel seu suport en aquest difícil itinerari”, i també els sindicats i treballadors de la factoria.

“Sens dubte, qui ha guanyat ha estat l´excel·lència de la planta, la factoria més competitiva d´Europa, el treball de tants i tants anys en una direcció”, i “ha guanyat la Comunitat Valenciana, perquè és un espai segur per invertir, perquè és una terra d?oportunitats”, ha assenyalat.

Tal com ha indicat, no s’està davant d’una “notícia qualsevol”, atès que “ni Ford és una empresa qualsevol, ni l’automòbil és una indústria qualsevol”. Es tracta, per contra, d’un sector motor “que ha promogut en la història algunes de les transformacions més grans”, i ho ha fet “per tecnologia, per inversions i per creació de riquesa”.

El president ha recordat que “el 1976 Ford va plantar una llavor en una parcel·la de 270 hectàrees a Almussafes, el 1995 el seu creixement va generar un parc de proveïdors, a finals dels 90 va arribar el Focus, fa una dècada, el Kuga, i ara, la confirmació del futur elèctric a Almussafes”.

“Avui, el motor representa a la Comunitat Valenciana 120 empreses, 24.500 llocs de treball directe i l’11% del nostre PIB. Per tant, és una palanca que arriba més enllà del sector automobilístic”, ha indicat Puig, que ha afegit que “ara, tot aquest potencial accelera la Comunitat Valenciana cap al futur”.

Això és així perquè “la suma de les bateries de Volkswagen i els cotxes elèctrics de Ford converteixen la Comunitat Valenciana en una referència de la nova indústria de l’automoció, una aliança que ens consolida com a pol de sostenibilitat europeu”, ha dit.

Mesos de treball pacient i discret

Com ha explicat, “han estat mesos de treball pacient i discret, a València, Madrid, Colònia i als EUA” i, al final d’aquest procés, “avui, els valencians han guanyat”. “Hem guanyat fa uns mesos a Volkswagen, i ara hem guanyat amb Ford, també guanyem amb l’arribada d’HP, de Toshiba-Mitsubishi, Caixabank o el Sabadell”. La Comunitat Valenciana ha demostrat ser, per tant, “un territori amable per a la inversió”, una “terra guanyadora”.

El president ha afegit que, per a tot això, “cal que es generi un espai d´estabilitat, de confiança, de credibilitat”, i això és el que ha aconseguit la Comunitat Valenciana “des del diàleg social, l´acord, i la serenitat” ”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: