Ximo Puig afirma que la Comunitat Valenciana fa un “gran salt” amb el canal d’accés a València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la ciutat de València i el conjunt de la Comunitat Valenciana fan aquest dijous, amb la signatura del conveni que permetrà la construcció del canal ferroviari d’accés al cap i casal, un “gran salt ”, per recórrer “el primer quilòmetre d’una nova via” amb què endinsar-se en “un canvi urbà absolutament transformador per a la vida dels valencians i valencianes”.

El cap del Consell s’ha pronunciat en aquests termes després de signar al Palau de la Generalitat amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i l’alcalde de València, Joan Ribó, el conveni per a l’execució de les obres de la fase 3 d’integració del ferrocarril a la ciutat de València, una iniciativa inclosa al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat amb fons Next Generation EU.

El projecte compta amb una inversió superior als 530 milions d’euros, dels quals la Generalitat n’aportarà 133, i contempla el nou canal d’accés, amb el soterrament de totes les vies d’accés a les estacions de València Nord i Joaquín Sorolla, remodelació d’aquesta darrera estació i l’ampliació del seu aparcament, la definició de les instal·lacions de protecció civil i seguretat dels túnels d’accés, un canviador d’ample nou, noves vies de suport a l’estació de Joaquín Sorolla i l’adequació dels túnels ja executats d’amplada convencional, entre d’altres actuacions.

Com ha subratllat el president, “fa un segle i mig, València va enderrocar la muralla de pedra medieval, i ara es comença a enderrocar la muralla de ferro de les vies, la frontera que separa, com una cicatriu, els barris del sud” . “I tot per 17 centímetres, aquesta és l´alçada d´un rail, menys que un esglaó, però l´abisme urbà que han generat comença a desaparèixer”, ha afegit.

Una “antiga” reivindicació

El president ha manifestat que aquest conveni dóna satisfacció a una de les “antigues reivindicacions” de la ciutat de València i tot un repte que es remunta al 1958 i sobre el qual s’ha debatut especialment des del 2023, si bé ha estat ara, amb el actual Govern central, quan s’ha parlat “amb el Butlletí Oficial de l’Estat a la mà”, és a dir, plasmant-hi les licitacions.

El responsable de la Generalitat ha agraït així al Ministeri de Transports que estigui “liderant aquest esforç compartit de les tres administracions” i que hagi fet el pas per a la posada en marxa d’un projecte que permetrà no només “cosir el sud de la ciutat” , sinó donar resposta a “diferents desafiaments en mapes superposats”.

En aquest sentit, s’ha referit, en primer lloc, a la dimensió local d’aquest canal d’accés, que permetrà cohesionar barris separats i modificarà la trama urbana al sud, però també ha al·ludit que la infraestructura serà “el pas previ a una transformació més gran: la reordenació de la xarxa arterial ferroviària de València”.

Túnel passant “inajornable”

“Aquí necessitem accelerar, no perdre ni un dia per als treballs del túnel passant, obra fonamental del Corredor Mediterrani”, ha manifestat Puig, que considera “inajornable acabar amb el cul de sac ferroviari de la ciutat”. “València s’ho mereix i ho necessita el Corredor Mediterrani”, ha indicat.

Puig també ha ressaltat que el canal d’accés incorpora un vessant metropolità, ja que permetrà potenciar les Rodalies, i, finalment, una dimensió europea, que situa de manera estratègica la Comunitat Valenciana “a l’Europa dels corredors”.

Per això, ha reiterat el seu agraïment a Govern central, que, a més de fer aquest pas endavant perquè comenci a emergir una “nova València”, ha saldat el deute de la Marina -com ha recordat, pujava a 400 milions- i també “ ha realitzat les transferències més grans per a inversió social en el pitjor moment, ha donat suport a la major inversió industrial de la història amb Volkswagen i ha situat el Corredor Mediterrani ja en un punt de no retorn”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: