Ximo Puig advoca per la col·laboració publicoprivada i l’agilització de les inversions per pilotar la transició ecològica

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per la col·laboració publicoprivada i l’agilització de la tramitació d’inversions per dur endavant els grans projectes amb els quals la Comunitat Valenciana vol pilotar la transició ecològica i generar el “millor combustible” per a reforçar la competitivitat de la seva economia.

Així ho ha defensat durant la seva participació en la trobada ‘Sostenibilitat: nous reptes econòmics, socials i mediambientals’, organitzat per Ràdio Castelló Cadena SER, on ha considerat també necessari un “canvi de mentalitat”, ja que, tal com ha indicat, “la transició cap a una economia lliure de carboni és una oportunitat no només en termes ambientals, sinó també econòmics”.

S’ha referit en aquest sentit al fet que invertir en un “canvi verd” generarà un efecte econòmic multiplicador, que només a Espanya activarà inversions per valor de 235.000 milions d’euros entre 2021 i 2027 i crearà 870.000 llocs de treball directes.

“La pandèmia ens ha posat les piles per a escometre la transició energètica”, ha afegit Puig, per a qui “les renovables són un dels pilars de l’canvi de el model productiu”.

“Hem modificat ia la norma per agilitzar les tramitacions en la implantació d’energia eòlica i fotovoltaica, i l’objectiu de la Generalitat és que el 2030, a l’almenys el 90% de l’energia generada a la Comunitat siga neta”, ha subratllat el president , que també ha al·ludit al fet que està ja treballant en el tercer pla de sanejament per augmentar la capacitat per depurar i reutilitzar l’aigua “.” Energia i aigua són dos elements que Castelló necessita especialment “, ha dit.

A més, també s’ha referit a la importància de l’Estratègia Valenciana de Recuperació, amb la qual la Comunitat Valenciana vol situar-se “en l’avantguarda de les noves energies”.

“Per a això, estem treballem en l’estratègia de l’hidrogen verd, amb gran impacte per al sector ceràmic i en la qual participen moltes empreses de Castelló, i en l’Aliança de Bateri? Es, amb el projecte d’una gigafactoria per a l’emmagatzematge de ENERGI ? a neta “, ha recordat el president, que s’ha referit a altres projectes per reforçar l’eficiència en la utilització dels recursos hídrics, amb iniciatives com un nou pla de regadius i la intervenció integral en la gestió d’aigües residuals.

Per aconseguir l’èxit en tots aquests grans projectes, es fa necessària, ha insistit, la col·laboració entre l’Administració i el sector privat, i també l’agilització de la tramitació d’inversions finançades a través dels fons europeus, alguna cosa això últim que ja es ha regulat per llei.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: