Ximo Puig advoca per emprendre reformes per aconseguir la convergència territorial a Espanya, evitar el ‘centralisme ineficient’, millorar les infraestructures i obtenir un nou sistema de finançament

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat d’emprendre reformes per aconseguir la convergència territorial a Espanya, evitar el “centralisme ineficient”, millorar les infraestructures i obtenir un nou sistema de finançament que permeti “prestar els serveis en igualtat i impulsar l’economia “.

Així ho ha manifestat durant la seva participació en l’acte de lliurament dels Premis Economia 3, a què també han assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha assegurat que les reformes “permetran la reconnexió econòmica, social i emocional”, i s’ha referit a la reforma de el model de finançament, destacant que es tracta d’una “reivindicació legítima i inajornable”.

El cap de el Consell també ha destacat que les solucions per sortir de la crisi sanitària, econòmica i emocional passen per protegir la salut fet que suposa “la millor política econòmica”, així com la innovació, l’estabilitat i la convivència.

Pel president, les mesures que s’apliquen a curt termini estan sent “proporcionades i van acompanyades de compensacions a les empreses i treballadors”. En aquest sentit, s’ha referit a les ajudes dels plans Resistir i Resistir Plus, dotats amb més de mil milions d’euros, així com a la nova convocatòria d’ajuts de l’Resistir Plus que permetrà beneficiar a tots els sectors econòmics.

Sobre aquestes ajudes, ha assegurat que ja estan donant resultats, com demostra el fet d’haver registrat un nombre d’afiliacions a la seguretat social similar a nivells previs a la pandèmia.

Innovació, estabilitat i convivència

Sobre l’aposta per la innovació, el president ha destacat que permet ser “més productius, aconseguir més llocs de treball i més ben pagats, així com per sobreviure en el mercat global”, i ha indicat sobre això que segons la Comissió Europea, la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ha millorat el seu rendiment en innovació des 2014.

Així mateix, ha assenyalat que la despesa empresarial en Innovació ha crescut un 62%, el doble que la mitjana, segons l’INE; i que dos de cada tres empresaris valoren molt positivament l’acció de la Generalitat en matèria d’R + D + I, segons l’IVIE.

El cap de el Consell també s’ha referit a l’estabilitat com una altra de les claus de la via valenciana, assegurant que a la Comunitat Valenciana “tot s’acorda amb la patronal i els sindicats”, cosa que ha propiciat que les previsions ens situïn com la segona autonomia que més creixerà en 2021; que el nombre de noves empreses torni a créixer després de 12 mesos de caiguda, i que la inversió estrangera torni en el primer trimestre després de la parada d’2020.

Finalment, ha assenyalat que la tercera clau de la via valenciana és la convivència, “valor que singularitza la Comunitat Valenciana”, gràcies també a el compromís dels mitjans de comunicació.

Medi valencià de referència

El president ha conclòs felicitant a la publicació a la qual s’ha referit com el mitjà valencià de referència en informació econòmica i d’empresa, per les seves tres dècades d’existència donant veu als empresaris valencians que fan millor la nostra societat.

Així mateix ha donat l’enhorabona als guardonats per la publicació, sobre els quals ha assegurat que representen “tradició i innovació, internacionalització i arrelament, · així com a compromís amb les seves comunitats locals i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: