Ximo Puig advoca pel treball conjunt amb el sector per reforçar la rendibilitat de la producció citrícola i consolidar la seva bona posició en el mercat exterior

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de continuar treballant conjuntament amb el sector per reforçar la rendibilitat de la producció citrícola i consolidar la seva estratègia d’internacionalització i la bona posició en el mercat exterior.

Així ho ha expressat durant la seva participació a Picassent en el primer tall de la taronja valenciana, un acte en què ha estat acompanyat de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

El responsable de el Consell ha destacat que el treball amb els diferents integrants de la cadena de producció i comercialització dels cítrics és fonamental per aconseguir “els millors preus per a l’agricultor i la major capacitat de penetració en tots els mercats”.

A més, el president s’ha referit a la “qualitat extraordinària” dels productes citrícoles de la Comunitat Valenciana com a base de l’actual “fortalesa” del seu posicionament en els mercats. De fet, tal com ha subratllat, els cítrics valencians representen el 48,3% el valor dels cítrics d’Espanya i el 29% dels de la Unió Europea.

El president ha remarcat també el “intens” esforç que està realitzant la Conselleria d’Agricultura per desplegar polítiques d’internacionalització i protegir la producció citrícola de les plagues, tot això amb el propòsit d’estar “sempre a la banda” de el sector i de “buscar la màxima seguretat possible “en un context de forta competència.

La citricultura és el principal cultiu de l’agricultura valenciana, amb el 41,4% de la producció, i ocupa una superfície de 159.248 hectàrees, que representa el 53,7% de l’total de la superfície citrícola espanyola.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: