Ximo Puig acorda amb el ministre de Cooperació i Comerç Exterior de Finlàndia impulsar la col·laboració entre empreses i pimes tecnològiques a través de Districte Digital

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Cooperació per a Desenvolupament i Comerç Exterior de Finlàndia, Ville Skinnari, s’han compromès a impulsar la col·laboració entre empreses finlandeses i espanyoles en connexió amb el Districte Digital de la Comunitat Valenciana.

Tots dos han mantingut aquest dimarts una reunió telemàtica per tal d’aprofundir en aquestes relacions de cooperació que busquen consolidar un futur més resilient i sostenible.

En la trobada s’ha valorat el desafiament davant el qual es troba Europa, per la crisi provocada per la pandèmia de COVID-19, i també les oportunitats que s’obren per a la recuperació.

Tots dos s’han compromès en aquest sentit a explorar conjuntament formes de crear noves oportunitats i promoure la participació en la reconstrucció europea. En aquest sentit, han expressat el seu suport a el desenvolupament de noves idees i d’itineraris per intensificar i diversificar la cooperació comercial entre les empreses i corporacions de tots dos països.

Com a tasca específica, han ressaltat la necessitat de fomentar el desenvolupament i l’activació d’un nou model operatiu per impulsar la cooperació entre empreses i pimes tecnològiques finlandeses i espanyoles, especialment en connexió amb el Districte Digital de la Comunitat Valenciana.

Aquest ecosistema estarà format per corporacions multinacionals, iniciatives d’emprenedoria tecnològic, organitzacions professionals de gestió empresarial i una plataforma per impulsar i supervisar el progrés empresarial. L’objectiu és promoure a Finlàndia i Espanya com a països amb un protagonisme destacat en l’ampliació i utilització de noves tecnologies a nivell internacional i contribuir positivament a l’economia i l’ocupació de tots dos països.

Puig i Skinnari s’han compromès a oferir el seu suport a les iniciatives i projectes que tinguin com a objectiu incrementar la cooperació i el comerç, i han acordat promoure un grup mixt de treball per al projecte i el seu full de ruta, a més d’explorar les possibilitats de establir un marc estable de col·laboració que concreti línies de treball i els compromisos d’ambdues parts.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: