VoxUJI Ràdio participa a la IV Trobada de Ràdios Universitàries de la Xarxa de Ràdios Universitàries de Llatinoamèrica i el Carib (RRULAC)

Representants de les ràdios universitàries de més de deu països d’Amèrica Llatina, El Carib i Europa, entre les quals es troba VoxUJI Ràdio -emisora ​​de la Universitat Jaume I-han participat en la IV Trobada “Ràdios Universitàries en marxa: cap a la conformació de una contra agenda mediàtica “celebrat del 24 al 27 d’octubre de 2017 a Madrid i al monestir de Yuste. La trobada ha servit per dotar de major projecció internacional a aquesta xarxa iberoamericana, de la qual l’Associació de Ràdios Universitàries d’Espanya (ARU) forma part.

D’aquesta manera, s’han renovat els estatuts de RRULAC per donar pas a la constitució de “Ràdio Internacional Universitària (RIU), xarxa de xarxes” que aspira a ser una agrupació de caràcter global per treballar pel posicionament d’aquest tipus d’emissores en els fòrums de decisió internacionals. Els nous estatuts han estat rubricats per representants de les xarxes de ràdios universitàries d’Argentina, Xile, Equador, Espanya i Mèxic. A més, durant la reunió del Consell General de la xarxa, el president d’ARU, Daniel Martín, ha estat elegit per exercir la presidència durant els propers dos anys. “Un dels principals propòsits de RIU, xarxa de xarxes, és créixer amb la incorporació de noves emissores, especialment, aquelles que han participat en aquestes jornades com Brasil, Costa Rica, Itàlia i Portugal” ha apuntat Martín.

En el transcurs de les jornades s’ha debatut sobre el paper i els reptes de les emissores en la societat i s’han exposat casos de bones pràctiques en l’àmbit de les xarxes com la col·laboració a nivell europeu de diversos països en el projecte Europhonica, programa realitzat des del Parlament Europeu. Finalment, s’han presentat quatre publicacions sobre el mitjà radiofònic: Ho va dir la ràdio … llavors caldrà investigar, Cruïlles del nou mil·lenni, un cant als 40 i La divulgació científica, estructura i pràctiques a les universitats.

La cloenda ha comptat amb la presència de Juan José Maldonado, director general de Formació Professional i Universitat, i César Chaparro, director acadèmic de la Fundació Acadèmia Europea i Iberoamericana de Yuste. En la seva intervenció, Maldonado ha ressaltat l’important paper que les emissores universitàries tenen a nivell social i s’ha felicitat per la presidència espanyola en la nova trajectòria de RIU, xarxa de xarxes.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: