VOX dóna suport al tancament de fronteres europees per protegir la taronja valenciana i a l’agricultura d’Espanya

Tancament de fronteres europees i pagament a aranzels per defensar la taronja valenciana enfront de la competència deslleial de tercers països aliens a la Unió Europea. Aquesta és la conclusió que han arribat a un nodrit grup de representants de la citricultura de la província de Castelló en l’assemblea esmorzar que s’ha celebrat aquest matí a la seu de VOX Castelló amb el candidat de VOX al Congrés dels Diputats, Alberto Asarta, i la candidata i presidenta de la formació verda a la província, Llanos Massó.

Durant la trobada s’han tractat infinitat de qüestions sobre el moment dramàtic que està vivint el sector de la taronja valenciana, després d’una campanya catastròfica i ruïnosa. L’expert Victor Viciedo ha apuntat que “les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC) van a parar a xiringuitos ecologistes, quan haurien de destinar als agricultors, els majors ecologistes que hi ha”. I ha revelat: “Parlem de despoblació, però passa és que la gent es va dels pobles perquè no pot viure de la ramaderia ni de l’agricultura; no hi ha sector primari, no tenim sobirania alimentària “. “Som els majors productors de cítrics del món, però competir amb països com Egipte, amb mà d’obra esclava, és impossible”.

La clàusula de salvaguarda és un pegat, no és la solució

Viciedo va ser molt crític amb els polítics i europarlamentaris. En aquest sentit va expressar: “Activar la clàusula de salvaguarda no és la solució al problema, és un pegat perquè els importadors de taronja d’àfrica pagarien aranzels, pujaria una mica el preu, però seguirien entrant i enfonsant el sector a Espanya”.

Per la seva banda, el president dels Pous de Reg de Vila-real, Vicente Colonques, ha expressat que “l’únic que no guanya diners és l’agricultor”. “Quan vaig veure la notícia de Sud-àfrica vaig pensar matí ja no hi ha preu. I així va ser “. Un altre citricultor de Vila-real, Vicente, afirmava: “La taronja europea ja no es consumeix perquè entra del Marroc, d’Egipte, de Turquia … Els espanyols estàvem abans, hauríem de ser els primers. Per això la solució seria que primer surti el producte espanyol i després el dels altres “. I ha insistit: “Tots els polítics haurien de posar-se d’acord en defensar la política agrària espanyola”.

“Volem votar un partit que defensi Espanya, que la salvi”

Tant Pepe Nebot com Guillermo Messeguer han coincidit a prioritzar “el producte espanyol enfront del de fora”. Pepe Montagut, de l’Associació d’Agricultors de Nules, ha manifestat: “Jo vull fronteres, i quan puguem obrir el mercat, ja que s’obre amb aranzels. Si som socis d’Unió Europea hem de tenir prioritat en el mercat europeu “. I ha sentenciat: “La globalització s’ha de combatre, ja que ha portat més pobresa que benestar”. Vicent, de Moncofa, i representant dels Llauradors de Nules, ha puntualitzat: “Hauríem de marcar uns preus mínims fixos. Necessitem polítics dignes i que salvin a Espanya, volem votar un partit que defensi Espanya “.

“He caigut malalt en veure aquesta injustícia, no puc mantenir la meva casa”

Colpidor ha estat el testimoni d’un altre agricultor de la província qui ha explicat la seva situació actual: “Estic prenent medicació a causa de tot això; he caigut malalt de veure aquesta injustícia, no puc mantenir la meva casa. Pateixo una ansietat horrible i problemes econòmics tremends. Em sento inferior a la resta de la societat. De vegades els nois em diuen que volen xiclets i els dic que això són tres o quatre caixes de taronges … Cada vegada els agricultors paguem més taxes, més impostos. Això és abusiu. És la ruïna “.

José Pascual, de Vila-real, ha detallat que “el neoliberalisme és el càncer dels sectors primaris d’Espanya. No és només la competència deslleial. Hi ha una necessitat de canalitza l’agricultura i seria necessari un sindicat agrari que marqui preus mínims i màxims “. “Les lleis espanyoles faciliten la usura, hi ha molts impagaments i la llei no protegeix a l’agricultor”. I ha etzibat: “Sóc besnét, nét i fill de pagesos, però jo no vaig a animar als meus fills a ser-ho, no els vull esclavitzar”, ha apuntat.

José Luis Brior, economista de Nules, ha puntualitzat que “no es pot competir amb els països de fora de la Unió Europea; Egipte, per exemple, marca un preu i no hi ha competència. Si el de fora entra sense límits això s’enfonsa “. Per la seva banda, Fernando, pagès de Nules, ha indicat: “El nostre mercat, ara per ara, és l’europeu, hem demanat el rus i els EUA i si perdem Europa serà un caos total”. Així mateix, Benito Llorca, de Vila-real, ha dit que “les grans superfícies s’han menjat el mercat internacional, ells compren a qualsevol preu però venen car”.

“Fan més mal els paradisos maniobreros que els paradisos fiscals”

La candidata de VOX a les Corts Valencianes, Llanos Massó, ha conclòs que caldria abordar el problema tant a nivell nacional com europeu.

La candidata de VOX a les Corts Valencianes, Llanos Massó, ha conclòs que caldria abordar el problema tant a nivell nacional com europeu. “Ens escandalitzem dels paradisos fiscals, però no diem res dels paradisos maniobreros que és la mà d’obra esclava. Fan més mal aquests paradisos maniobreros que els paradisos fiscals. A nivell europeu cal lluitar contra això “. I ha prosseguit: “Europa ara mateix, conforme està organitzada, deixa de defensar la sobirania del seu país perquè els europarlamentaris van en bloc i voten el que marca el grup parlamentari. Hi ha europarlamentaris espanyols que han votat tractats de lliure comerç que són els que ens han perjudicat. Nosaltres, en VOX, quan estiguem al parlament europeu estarem en el lloc que ens permeti defensar els interessos d’Espanya i poder bloquejar aquests tractats que ens danyen “.

“La mediocritat dels polítics no ha portat a la situació actual de ruïna”

Massó ha puntualitzat que “de seguir així, abans o després passarà amb tota l’agricultura en general perquè aquests països que competeixen deslleialment poden cultivar de tot donades les seves condicions climatològiques”. “A més, hi ha un altre problema que influeix com és la seguretat jurídica: no pot ser que els paguin a 90 dies o que no els paguin. VOX durà a terme una rebaixa fiscal a autònoms, pimes i famílies perquè no pot ser que es pagui més que el que es rep “, ha assenyalat. I ha culminat: “La mediocritat dels nostres polítics actuals i la no defensa del que és nostre ens ha portat a la situació actual de la taronja valenciana”.

El candidat de VOX al Congrés, Alberto Asarta, ha insistit que “Europa ha unes fronteres i cal respectar-les. VOX lluitarà contra aquesta injustícia, el portem en les nostres propostes de les 100 mesures, en el nostre ADN i el complirem “.

Informació i Foto: VOX Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: