Villanueva de Viver planta cara a la pandèmia

La despoblació és una amenaça que passa a un segon pla quan es plana sobre tu una pandèmia. És la situació que ha viscut Villanueva de Viver, a la comarca de l’Alt Millars, que sense botiga, sense escola i sense un centre mèdic propi va haver d’afrontar “amb l’obstinació i tenacitat de tot el poble” l’atenció als seus majors en un poble de 74 habitants.

Amparo Pérez Benajas, alcaldessa de Villanueva de Viver, ha posat en valor la “energia i vitalitat d’un poble que vol viure i plantar cara a les amenaces”. “I ho ha demostrat en la primera onada de la pandèmia i ho tornarà a demostrar en aquesta segona onada, perquè quan els objectius es porten al cor, no hi ha barrera infranquejable”.

La “sort que hem tingut és la de comptar amb grans professionals i alhora, grans persones”, relata Pérez Benajas. María José Pérez Saragossa, directora de Serveis Socials de l’agrupació de municipis de Segorbe, ha estat peça clau en la consecució d’aquest objectiu. “Ha estat gràcies a ella que hem rebut una subvenció de 1.800 euros per atendre les persones grans que van passar el confinament en la solitud dels seus domicilis. I no són els diners, tot i que ha estat l’ingrés més quantiós de l’any, ha estat la tendresa, el cor i la calor que aquest poble ha rebut dels professionals de Serveis Socials “.

“Hem superat una primera onada. La segona la tindrem guanyada. Perquè tenim l’experiència del viscut, dels voluntaris de Vilanova de la Reina, dels empleats municipals, de la humanitat dels que ens han estès la mà per superar-lo “.

Avui aquestes experiències s’han traduït en un projecte ambiciós: “Vull viure al meu poble”. Una aposta amb hashtag propi, #MasVillanueva, que és una “clara aposta per la vida”. “I ho hem fet de la mà de tanta ajuda rebuda i tanta calor humà que es reivindica tot i els escassos recursos d’un municipi amenaçat per la despoblació”. El missatge, assenyala Pérez Benajas, “és el que ens ha donat la directora de Serveis Socials de Sogorb: no estem sols”. I aquesta circumstància “és un esperó per seguir, per lluitar pel futur amb projectes que ens uneixin i ens reforcin, que treballin per un futur que aposti pel local des que és sostenible, que posi en valor tants i tants recursos que els nostres avantpassats van treballar per treure d’aquestes terres tot el seu potencial “.

L’esforç, “ha valgut la pena”. “I no pararem”. “Vilanova de la Reina té molta vida per davant, grans projectes de futur i un present encoratjador pel qual val la pena lluitar”, ha declarat l’alcaldessa.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: