Víctor Garcia: “La inversió d’Educació a Sagunt superarà els 22 milions d’euros amb l’ampliació de l’IES Merello per a transformar-lo en centre d’FP”

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha visitat Sagunt per a conéixer els avanços en la construcció de l’IES Núm. 5 del Port de Sagunt i abordar juntament amb l’Ajuntament nous projectes per a incorporar al pla Edificant com és l’ampliació de l’IES Eduardo Merello per a la seua transformació en centre específic de Formació Professional amb una inversió de més 6 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació.

El director general ha recorregut les obres del nou institut del Port, en la construcció del qual la Conselleria inverteix 10,2 milions d’euros, juntament amb l’alcalde de l’Ajuntament de Sagunt, Darío Moreno, els regidors de Contractació i Educació, Javier Raro i José Manuel Tarazona, i altres representants municipals.

L’IES Núm. 5 forma part de la inversió de més de 16 milions que està fent la Conselleria en 10 obres del pla Edificant gestionades per l’Ajuntament per tal de construir aquest centre i millorar-ne i ampliar-ne altres 9. En aquest sentit, Víctor Garcia ha destacat que “la inversió del departament del conseller Vicent Marzà en infraestructures educatives de Sagunt creixerà en els pròxims mesos per dalt dels 22 milions d’euros en afegir la transformació del Merello en centre d’FP”.

El director general també ha detallat que la Conselleria ja ha autoritzat l’Ajuntament de Sagunt a destinar el romanent no executat de la inversió assignada per Educació a la construcció del nou IES Núm. 5 per a portar endavant el modificat d’obra que permet sumar 6 aules més d’ESO per tal de poder absorbir l’alumnat de Secundària de l’Eduardo Merello i facilitar així la reconversió d’aquest últim en un centre específic d’FP.

Respecte al que serà el cinqué institut públic de la capital de Morvedre, que amb el modificat aprovat tindrà un perfil final de 30 aules d’ESO i 8 de Batxillerat i oferirà un total de 1.180 llocs escolars, Víctor Garcia ha destacat que les obres marxen segons el previst perquè el centre entre en funcionament el pròxim curs.

“A més del salt de qualitat que aportarà al mapa escolar de Sagunt aquest nou institut del Port, també és important ressaltar que aquesta i totes les obres de millora de les infraestructures escolars que estem fent a la ciutat també tenen una repercussió directa en la generació de més de mig miler de llocs de treball en el sector de la construcció”, ha afegit el director general.

Per la seua banda, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha donat les gràcies a la Direcció General d’Infraestructures i, particularment, a Víctor Garcia “per la seua implicació personal perquè aquest projecte puga tirar endavant. Un projecte que és imprescindible per a la nostra ciutat perquè implica tindre unes infraestructures adequades per a la nostra ESO, el nostre Batxillerat, però també per la implicació que té respecte a aquests dos centres integrats de Formació Professional”.

“Hem anat superant tots els obstacles. L’últim, hem hagut de fer un modificat d’aquesta gran obra que ha implicat que l’empresa, la Conselleria i l’Ajuntament treballen conjuntament per poder donar una resposta definitiva a eixa situació que trobàvem i que tota l’ESO i tot el Batxillerat pogueren eixir tant del Jorge Juan com de l’Eduardo Merello i que se centren en la Formació Professional”, ha explicat l’alcalde.

Moreno ha insistit en el fet que Sagunt és “una ciutat que està creixent, que aposta clarament per ser un referent econòmic i industrial i això ha d’anar acompanyat d’una aposta educativa ferma. Un dels principals atractius que tenim com a ciutat és el nostre capital humà, capital humà format i que continuem reciclant i que continuem ampliant coneixements, i ha de ser una aposta de futur, una aposta que està clara per part de la Generalitat i que nosaltres, per part de l’Ajuntament, agraïm perquè ens ajudarà a desplegar tot aquest potencial”.

Respecte a les obres del nou IES Núm. 5, l’alcalde ha detallat que “van molt bé, a bon ritme, esperem que aquest mateix any puguem acabar definitivament aquest gran centre i que això ens permeta donar una solució definitiva a tot aquest gran trencaclosques que tenim per resoldre”. “Jo crec que és un moment bo, demostra aquesta aposta de l’Administració pública per l’ensenyament públic, i a partir d’ací treballarem amb la comunitat educativa perquè aquest inici de l’IES Núm. 5 siga un èxit que resolga tots aquests problemes que anàvem detectant en l’anterior situació, i que supose un pas endavant definitiu en temes educatius però també amb aquest impacte positiu econòmic”, conclou Moreno.

Altres actuacions del pla Edificant a Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt ja ha adjudicat les obres de reforma integral del CEE Sant Cristòfol, amb una inversió de la Conselleria de vora 941.000 euros, i la construcció d’un nou aulari d’Infantil i la millora del sistema de calefacció del CEIP Victoria y Joaquín Rodrigo, on Educació invertirà prop d’1,7 milions.

A més, la Conselleria i l’Ajuntament de Sagunt estan tramitant 7 actuacions del pla Edificant, amb una inversió per part d’Educació de 2,9 milions d’euros, que permetran millorar l’eficiència energètica i l’accessibilitat dels CEIP Ausiàs March, Baladre, Cervantes, Maestro Tarazona, Mediterráneo, Vilamar i Villar Palasí.

Pel que fa a la transformació de l’IES Eduardo Merello en centre d’FP, la Conselleria ja ha acceptat la inclusió d’aquesta actuació en el pla Edificant i ara ho ha d’aprovar el Ple de l’Ajuntament de Sagunt. Amb això, s’iniciarà la tramitació de la delegació de competències que permetrà ampliar aquest centre a un perfil de 17 titulacions diferents d’FP amb un total de 34 aules i els tallers necessaris per a formar més de 1.000 alumnes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: