Vicenç Llorca Berrocal guanya el IX Premi Manel Garcia Grau de poesia

L’escriptor Vicenç Llorca Berrocal, amb l’obra La Llum mirada i sota el pseudònim de Milena de Gràcia, ha resultat el guanyador de la novena edició del premi Manel Garcia Grau de poesia que atorga la Universitat Jaume I amb la finalitat d’impulsar el conreu de la poesia i recordar la figura del poeta Manel Garcia Grau.

Vicenç Llorca (Barcelona, 1965) és doctor en Comunicació Social i llicenciat en Filosofia i Lletres (Filologia Catalana). Catedràtic de llengua i literatura catalanes, i especialista en literatura universal i literatura i cinema, s’ha dedicat preferentment al conreu literari de la poesia, de l’assaig i de la novel·la.

Com a poeta és autor dels llibres La Pèrdua (1987), Places de Mans (1989), L’Amic Desert (1992), Atles d’Aigua (1995), Cel subtil (1999), Paraula del món. Antologia 1983-2003 (2004), Ciutats del vers (2005), De les criatures més belles (2006) i L’últim nord (2008). El 2010 va reunir tot el seu corpus poètic a Les places d’Ulisses. Poesia reunida 1984-2009. Ha guanyat els premis Salvador Espriu de poesia jove, Ausiàs Marc, Vicent Andrés Estellés, Benvingut Oliver o Vicent Andrés Estellés de Burjassot, entre d’altres.

En l’àmbit de la prosa creativa, va escriure l’obra En absència de l’àngel (2000). En el camp de la novel·la, ha publicat Tot el soroll del món (2011), Aquell antic missatge de l’amor (2018) i Simfonia de tardor (2021), la seua tercera novel·la.

Com a traductor ha fet versions al català de Carson McCullers, Bernardo Atxaga i Jean Cocteau. També els seus llibres han estat traduïts a diverses llengües. Col·laborador habitual a la premsa i als mitjans de comunicació, ha estat secretari de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i membre de la junta de l’European Writers’ Council.

El Premi Manel García Grau de Poesia, que convoca la Universitat Jaume I amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’editorial Perifèric i l’Associació Cultural El Pont Cooperativa de Lletres; pretén honrar la memòria de l’escriptor, activista i professor de Filologia de la Universitat Jaume I, qui va morir en 2006 en plena maduresa creativa. Poeta i narrador, Garcia Grau és una de les figures principals de la literatura valenciana de les últimes dècades. Va destacar sobretot com a poeta i la seua obra està present en nombroses antologies. En el seu currículum, a més, figuren premis com els Octubre, l’Englantina d’Or dels Jocs Florals de Barcelona o Ciutat de València, tots ells de poesia.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: