València s’oferix a acollir persones refugiades d’Afganistan

“València està preparada des de l’any 2015, quan es va declarar ‘ciutat refugi’, per acollir persones refugiades. A més, està disposada a rebre a les víctimes de la crisi que està produint-se a l’Afganistan”. Així s’ha pronunciat l’alcalde Joan Ribó qui ha posat a disposició del govern de l’Estat i de la Generalitat els recursos municipals per acollir i prendre les mesures necessàries per ajudar als refugiats i refugiades d’este país de l’Orient Mitjà, i ha instat a la comunitat internacional “per activar un operatiu per canalitzar esta assistència a les persones que fugen del règim talibà”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha recordat que “València és una ciutat solidària i segura, amb voluntat de fer valdre els drets fonamentals sobre qualsevol altra consideració, com ja ho ha demostrat moltes vegades amb les persones refugiades i migrants”. L’alcalde ha realitzat este oferiment de la mateixa manera que en juny del 2018 València va impulsar l’acolliment de 629 persones rescatades de la Mediterrània per part del vaixell de salvament Aquarius. “En esta ocasió –ha manifestat- parlem d’una altra tragèdia amb un greu impacte internacional i han de prevaldre els drets humans”.

Joan Ribó ha assegurat que “l’Ajuntament posa a disposició del Govern central i autonòmic tots els recursos disponibles a València per acollir a esta ciutat i facilitar l’eixida d’Afganistan de totes les persones afganes que es troben en risc de ser perseguits per les seues creences, ideologia i gènere”. “No podem abandonar a cap d’estes persones i hem de donar-los l’oportunitat de tindre una vida digna”.

“Si podem, des de València evitarem més morts i més injustícies” ha reiterat Ribó segur “de l’empatia i la solidaritat pròpia dels valencians i valencianes davant amb el sofriment dels altres”. D’esta manera, l’alcalde ha recordat “la resposta ciutadana davant l’arribada dels refugiats de l’Aquarius”. Ribó també s’ha fet ressò de les campanyes de sensibilització desenvolupades per l’Ajuntament per tal de visibilitzar les causes de la migració, “que en el cas de les persones d’Afganistan estan més que justificades”, ha afegit.

Per últim, l’alcalde ha rememorat que l’octubre passat València es va afegir al programa d’acolliment Agermanament comunitari valencià, fruit del conveni entre el Ministeri d’Inclusió, la Conselleria d’Igualtat, ACNUR, Càritas, Servici Jesuïta a Migrants i diversos municipis valencians. “Ens sumàrem a esta experiència pilot i assumirem el compromís d’oferir oportunitats a famílies que han patit guerres, a vegades molt llargues, l’exili i la fam, perquè puguen començar de nou en unes condicions de vida dignes”, ha conclós Ribó.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: