València llança un pla d’ocupació de més de 5 milions d’euros que arribarà a 1.600 persones.

L’Ajuntament de València, a través de València Activa, ha llançat un Pla de Xoc per fer front a la crisi generada per la covid-19 en el qual invertirà 5.638.000 euros i que abastarà contractacions directes, formació per a l’ocupació i ajuda per a l’emprenedoria. Així ho ha anunciat en roda de premsa la regidora de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, qui ha destacat “el gran esforç que està realitzant el consistori per ajudar PIMES, empreses i treballadors i treballadores”.

L’Ajuntament de València farà 394 contractes directes d’ací a finals d’any a través de diversos convenis amb la Generalitat. En concret, el programa EMCORP, previst per a majors de 30 anys, donarà ocupació a 146 persones. Amb el programa EMPUJU, per a la contractació de joves, trobaran faena altres 46 persones. El pro-grama ECOVID, per a persones que han perdut el treball a causa de la pandèmia, ocuparà 149 persones i el pla d’ocupació municipal permetrà la incorporació d’altres 53 treballadors més. En total, es destinaran més de 5’6 milions d’euros, dels quals un milió prové de fons municipals i la resta, del Servei Valencià d’Ocupació i Formació de la Generalitat (LABORA).

La regidora Pilar Bernabé ha destacat que “la covid19 ha trencat les bones xi-fres que mantenia València a primers de 2020 en matèria d’ocupació” i, per això, “és més necessari que mai, en este context que vivim, dur a terme accions dirigides a combatre la desocupació”. La responsable de l’àrea d’ocupació del consistori ha destacat “el gran esforç que està fent l’Ajuntament” per ajudar a la ciutadania i les empreses en esta conjuntura.

FORMACIÓ VIRTUAL EN TEMPS DE COVID

Pel que fa a la formació per a l’ocupació, l’Ajuntament impartirà un ampli ven-tall de cursos que arribaran a 780 persones. Entre els cursos previstos hi ha el de programació i xarxes socials i el de capacitació web. Segons la regidora, “hem reori-entat tota la nostra formació del format presencial al format en línia, reforçant espe-cialment la dirigida a combatre la bretxa de gènere i la bretxa digital”.

L’edil ha valorat especialment l’ensenyament dirigit a les dones que han per-dut la faena com a conseqüència de la covid, que inclourà l’adquisició d’habilitats com parlar en públic o formació per al lideratge.

En matèria d’emprenedoria, l’Ajuntament incrementarà la formació específica per a la creació d’empreses i reforçarà l’oficina Re-Activa, que es posà en marxa durant l’estat d’alarma i que, segons Bernabé, “ha permés que autònoms, pimes i empreses hagen pogut rebre assessorament i informació detallada per a conéixer a les ajudes a les quals podien accedir”

 

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de València

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: