València injecta més de 28 milions d’euros per reactivar l’economia local amb els ajuts del Pla Resistir

L’Ajuntament de València ha injectat més de 28 milions d’euros als sectors productius locals amb els ajuts del Pla Resistir. Aquesta és la xifra assolida després d’haver rebut totes les sol·licituds de la darrera línia, la dels Ajuts Complement, que sumen més de 4,4 milions d’euros al total anterior. La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que “amb aquesta darrera convocatòria hem esgotat el pressupost previst per al total del Pla Resistir, que ascendeix a 28.600.200 euros a la nostra ciutat i que ha beneficiat a més de 12.000 persones autònomes i pimes”.

“No hem volgut que ni un sol euro es quedi sense arribar als nostres autònoms i autònomes, a les nostres empreses, perquè ells són la base del nostre teixit econòmic i després dels moments tan durs que hem passat, necessiten sentir-nos més a prop que mai”, ha manifestat la regidora. De la mateixa manera, ha especificat que “l’import total destinat a aquesta convocatòria es repartirà proporcionalment entre les més de 2.400 sol·licituds presentades i aprovades, per la qual cosa cada persona beneficiària rebrà al voltant dels 2.000 euros”.

“Som l’ajuntament que ha invertit més recursos per ajudar el sector productiu local, perquè sabem que era el que necessitaven els nostres autònoms i autònomes i les nostres pimes: necessitaven liquiditat de manera urgent, per això hem tramitat aquests ajuts en un temps rècord de 10 dies ”, ha ressaltat Pilar Bernabé.

Balanç ajuts Pla Resistir

D’aquesta manera, són set les convocatòries que han aprovat l’Ajuntament de València per concedir ajuts a persones autònomes i microempreses de fins a 10 persones treballadores: Parèntesi, Sectors Tradicionals Valencians, Sector del Taxi, Sector Cultural, Sector de Cerimònies i Celebracions, Sectors econòmics de Ciutat Vella i Complements.

Fins ara, s’han concedit ajuts a més de 12.000 persones o entitats per un import de 28.600.200€.

Així doncs, en el cas de la línia adreçada als sectors tradicionals s’ha aprovat un import de 382.000 euros, que ha beneficiat 171 persones autònomes i micropimes i en el cas de la línia d’ajuts dirigits al sector de la cultura i l’educació, s’han aprovat diversos pagaments que pugen a 1.091.400 euros i que han beneficiat 460 persones autònomes, micropimes i associacions.

“Convé destacar la gran demanda de sol·licituds en les ajudes dirigides al sector del taxi, on pràcticament el 100% dels taxistes que optaven a ella, han sol·licitat l’ajuda directa”, ha incidit Pilar Bernabé, que ha indicat que en el cas de els ajuts del Pla Resistir dirigits al sector del taxi “s’han aprovat pagaments per un import de 4.588.200 euros, que han beneficiat 2.238 persones autònomes”.

D’altra banda, gràcies a la línia d’ajudes del Pla Resistir dirigida a persones autònomes i pimes que operen al camp de les cerimònies i celebracions, el consistori ha injectat 3.080.200 euros a aquest sector, que ha beneficiat 1.398 persones.

L’última línia d’ajudes específica, la dirigida als negocis del centre de la ciutat i emmarcada al Pla de Reactivació Econòmica de Ciutat Vella, ha permès que 793 persones autònomes i micropimes del districte poguessin comptar amb 1.915.200 euros.

A aquestes línies de subvencions se suma la primera convocatòria dels ajuts municipals vinculats al Pla Resistir, les Parèntesis, amb què el consistori ha realitzat pagaments per un import total de 13.134.200, i ha arribat a 5.462 persones beneficiàries.

Amb tot, al llarg d’aquests mesos, han concorregut a aquests ajuts microempreses i autònoms/es de restaurants, hotels, pensions i allotjaments turístics, agències de viatges, activitats culturals, serveis fotogràfics, cafeteries, el sector del taxi, la confecció i la tintoreria, joieria i bijuteria, les arts gràfiques, esports, obres d’art, llibreries, ferreteries, botiga de joguines, floristeries, balnearis, gelateries i xocolateries, entre altres ocupacions.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: