Més notícies

València es convertix en fòrum mundial de debat sobre el model de turisme per al segle XXI

Destinacions Intel·ligents que s’ha desenvolupat en el Palau de Congressos i que es prolongarà fins demà dijous. El Congrés ha congregat més de 1.100 assistents de 45 països diferents i ha comptat amb la participació de més de 60 ponents per a analitzar els reptes i les noves propostes al voltant del model turístic al qual aspira Europa en les pròximes dècades. Així ho ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, en la jornada inaugural.
 

Gómez ha subratllat que el turisme “ha de participar del territori sense impactar en ell i ha de mostrar-se respectuós amb el patrimoni cultural i natural de les ciutats. L’objectiu és que visitants i residents convisquen en harmonia”. A més, ha afirmat que el turisme “s’ha convertit en una indústria estratègica i en un vertader motor social i, per això, cal buscar un equilibri entre els beneficis que reporta i els interessos de tots els agents que participen en ell”.

Per la seua banda, el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha destacat que “el turisme que ve ha de regir-se pel consens i la participació, on tinguen cabuda el sector empresarial, els residents, el teixit associatiu i les institucions en el seu conjunt. Entre tots hem de prendre decisions i aplicar polítiques per a preservar la identitat de barris i ciutats, i al mateix temps, recórrer a la tecnologia per a aportar coneixement, però sense perdre el contacte directe que requerixen les persones”.

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha recordat que ‘València “és la capital de turisme intel·ligent, però també la del disseny, la capital verd i la dels Gai Games. Una ciutat que ha sabut recuperar excepcionals xifres turístiques i que ha redissenyat el seu entorn urbà per a les persones. Una ciutat, en definitiva, on la convivència entre turista i resident és envejable”, ha afirmat.

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha assenyalat que “caminem immersos en un canvi de model de gestió i de l’estratègia turística. Estem redactant el futur decret de la xarxa de destinacions turístiques intel·ligents, que regularà el nostre sistema d’intel·ligència turística. La ciutat turística ha de ser intel·ligent, segura, però la seua cinquena essència és l’hospitalitat. Tota ciutat emocionalment ben construïda sap acull, aquella en la qual els seus veïns senten que l’estranger és fonamental”.

Finalment, Isabel Oliver, oficial superior de l’oficina d’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, ha assenyalat que “el model de DTI és el punt d’unió de la intel·ligència turística a Espanya, i hui queda patent que totes les administracions d’Espanya hem sigut capaces de treballar juntes i formar un equip de governança participativa’

El Govern d’Espanya, l’Organització Mundial del Turisme, la Generalitat i l’Ajuntament de València són els organitzadors de l’III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que se celebra a València, coincidint que la ciutat és Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022. L’esdeveniment compta amb el suport de patrocinadors com Telefónica, Forwardkeys i GlobalOmnium o Salesforce.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint