València convida la ciutadania perquè se sume a la lluita contra el càncer “d’una forma saludable”

La VII edició de la carrera València contra el Càncer se celebrarà diumenge 30 d’octubre amb eixida i meta en el Passeig Albereda, a l’altura del Pont de l’Exposició. Esta prova esportiva i solidària es desenvoluparà per diferents vies de la ciutat i en diferents modalitats “perquè tothom puga participar i sumar-se a la lluita contra esta malaltia”, tal com ha animat l’alcalde, Joan Ribó, durant l’acte de suport municipal a esta prova i a l’Associació Espanyola contra el Càncer en València que organitza anualment esta cita. Concretament, al Saló de Cristall hui s’ha fet visible l’adhesió de la ciutadania al esdeveniment ‘València contra el Càncer 2022’ que albergarà una carrera, una marxa nòrdica, una caminada i una patinada de 5,6 quilòmetres. Les inscripcions a qualsevol d’estes modalitats estan disponibles, des de hui, en la web oficial de RunCáncer (www.runcancer.com) , a un preu de 5 euros 100% solidaris.

L’alcalde de València ha participat en este acte, juntament amb el president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a València, Tomás Trénor, i representants d’altres institucions i empreses col·laboradores. Amb la seua presència, Joan Ribó, ha manifestat “el suport de la ciutat a la carrera València contra el Càncer, que s’emmarca en el circuit de carreres solidàries més grans d’Europa i que destina la recaptació de la venda dels dorsals íntegrament a projectes d’investigació oncològica a través del finançament de beques predoctorals que cada any impulsa l’Associació Contra el Càncer a València”.

Joan Ribó, com en altres ocasions, ha apel·lat “a la solidaritat de la ciutadania per a recolzar, un any més, la lluita contra la malaltia del càncer que impulsa l’Associació Espanyola contra el Càncer a València que, a més, enguany ha activat un ‘Dorsal 0’ perquè tot aquell que vulga ajudar i participar però no puga estar en l’esdeveniment de manera presencial, puga fer-lo a través de l’adquisició d’este dorsal, amb una aportació de 5, 10, 20 o 30 euros 100% solidaris”.

“És una manera saludable i molt bonica de lluitar contra el càncer”, ha afegit Ribó en destacar “la importància que té la investigació per a frenar i previndre les malalties en general”. “Iniciatives com les carreres solidàries afavoreixen la promoció d’estudis per a, per exemple, aconseguir un diagnòstic precoç del càncer, que fa uns 30 o 40 anys era una paraula amb connotacions mortals, però en estos moments, per a la immensa majoria de les persones que pateixen càncer, ha passat a ser una malaltia greu. I tot això s’ha aconseguit gràcies a la investigació, gràcies al treball de la Sanitat Pública i entitats com la AECC i les seues beques predoctorals perquè joves valencians treballen en investigació de càncer”, ha assegurat.

Un esdeveniment de referència que suma contra el càncer

Durant l’acte de presentació, Tomás Trénor, president de l’Associació Contra el Càncer a València, ha volgut agrair a l’alcalde, institucions, col·laboradors, participants “tot el suport que ens brinden en cada edició d’un esdeveniment que s’ha convertit en tot un referent en la lluita contra el càncer dins del circuit de RunCáncer i de la mateixa Associació”.

“Un esdeveniment -ha afegit- que uneix esport, salut i, sobretot, solidaritat; i al qual convidem a tots a assistir per a sumar units contra la malaltia. El Passeig de l’Albereda de la ciutat es convertirà un any més en l’epicentre de la solidaritat contra el càncer, i no podem faltar”.

A més, Trénor ha mostrat el desig de l’organització d’aconseguir, entre tots, “superar el rècord de participació i recaptació que es va aconseguir en l’edició de 2019, amb més de 12.700 participants i 63.520 € de recaptació 100% solidaris”.

El Circuit RunCáncer – Associació Contra el Càncer València també compta amb el suport de la Diputació de València, CaixaBank i la Fundació la Caixa.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: