València celebra el 9 d’Octubre

L’Ajuntament de València celebra hui, 9 d’octubre, el dia gran de la Comunitat, Valenciana, amb diferents actes en els quals, com és tradició, cobra especial protagonisme la Reial Senyera.

La jornada començarà a les 11.30 hores, amb la recepció de la corporació, autoritats i persones convidades al festeig, que abrigallaran l’eixida de la Reial Senyera als carrers. A les 12.00 hores, la insigne ensenya baixarà de l’edifici consistorial pel balcó per a presidir la processó cívica. Ho farà de forma vertical perquè la bandera de la ciutat és l’única del món amb rang de reialesa, que no s’inclina davant res ni davant ningú. I en concloure la interpretació que la Banda Municipal realitzarà de l’Himne de València, presidirà la processó cívica que enguany, com a novetat, canviarà el seu recorregut habitual per les obres de canalització d’aigua al carrer Sant Vicent (entre plaça Reina i plaça de l’Ajuntament) i, a més, tornarà a entrar en la Catedral.

Durant esta marxa ‘solemne i cerimoniosa’, que transcorrerà pel centre de la ciutat fins a l’estàtua del Rei Jaume I, la Reial Senyera, portada per l’alcaldessa María José Catalá, estarà acompanyada dels timbalers de la ciutat. Recorrerà el carrer de les Barques, la de Poeta Querol i la de la Pau, des de la qual accedirà a la plaça de la Reina, on la històrica bandera farà la seua entrada en la Catedral, per la Porta dels Ferros, per a la celebració del Te Deum. Després de presidir este ofici religiós, tal com va aprovar l’actual equip de govern en la seua primera Junta de Govern Local, la Senyera eixirà de la seu metropolitana per la porta de la plaça de l’Arquebisbat per a accedir, de nou, a la plaça de la Reina, des d’on tornarà al carrer de la Pau per a arribar a la plaça Alfons el Magnànim, on es realitzarà una ofrena floral davant l’estàtua del Rei Jaume I, per a seguidament possessionar de nou pels carrers de Pintor Sorolla i Barques fins a la plaça de l’Ajuntament.

La Reial Senyera tornarà a l’Ajuntament, i Pirotècnia Martí dispararà una mascletà posarà punt final a este acte.

A la vesprada, a les 17.00 hores començarà la “XIX Entrada de moros i cristians” Ciutat de València”. Esta desfilada recorrerà els carrers de la Pau, Poeta Querol, i Barques, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament i al carrer Marqués de Sotelo. Prèviament, a les 16.30 h, es farà la baixada de glòria, amb la participació d’un representant de cadascuna de les esquadres, que desfilaran en sentit invers al recorregut.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d