València aprova una rebaixa d’impostos

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres una rebaixa d’impostos i taxes municipals per al pròxim exercici de 2024, que suposarà un important estalvi per a les famílies i xicotetes empreses de València, amb rebaixes del 20% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i bonificacions de fins al 95% en l’anomenada plusvàlua municipal, per a les herències o transmissions de comerços o negocis entre vius.

Segons ha detallat este divendres la regidora d’Hisenda, María José Ferrer San Segundo, “presentem una rebaixa fiscal que haurà de ser confirmada pel Ple. Les mesures inclouen una rebaixa d’un 20% del tipus de gravamen aplicable als immobles de naturalesa urbana, passant d’un coeficient general del 0,723 al 0,578”.

“A més —ha afegit— s’amplia la bonificació aplicable a les famílies nombroses, amb una bonificació del 60% per a les famílies de caràcter general i una bonificació del 90% a les famílies de categoria especial”.

Sobre este tema, Ferrer San Segundo ha explicat que més de 400.000 valencians “pagaran 70 euros menys de mitjana, per ser propietaris del seu habitatge actualment. El 87% de les famílies paguen d’IBI entre 0 i 500 euros, per la qual cosa esta mesura serà clau per a ells”. A més, segons la regidora, “més de 33.000 comerciants es beneficiaran d’un estalvi mitjà de 92 euros en el rebut de l’IBI”.

Bonificació del 95% de l’impost de plusvàlua municipal

Respecte a l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), conegut popularment com a plusvàlua municipal, la proposta que ha traslladat la regidora “és aplicar una bonificació del 95% en el cas d’heretar un habitatge a la ciutat o un negoci familiar”. Esta mesura beneficiarà, segons estimacions de l’Ajuntament de València, a prop de 25.000 valencians que, cada any, han hagut de pagar este impost “de manera injusta i poc considerada”.

A més, no s’exigirà, com fins ara, convivència amb el mort i altres requisits i es bonificarà, com a novetat, també en el cas de traspàs entre persones vives, sempre que es mantinga l’activitat del negoci.

“Volem combatre la injusta plusvàlua, ja que els valencians deixaran de pagar impostos municipals per heretar i a més apostem per afavorir la successió en l’empresa familiar i el manteniment d’ocupació, fins i tot en el traspàs inter vivos, amb una nova bonificació per transmetre en vida els comerços entre cònjuges, ascendents i descendents. L’objectiu és ajudar a les famílies i fomentar l’ocupació i els autònoms”, ha explicat la responsable municipal.

Impost de Vehicles de Tracció Mecànica

També l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) veurà reduït substancialment el seu import, concretament un 8%. Es tracta, a més, d’una baixada generalitzada per a tota mena de vehicles, que deixa sense efecte les pujades aprovades en els anys 2019 i 2020.

Taxa de clavegueram

Al mateix temps, la proposta del govern municipal de María José Catalá proposa reduir un 50% la taxa de clavegueram. “Deixem sense efecte les pujades que l’anterior equip de govern va imposar en 2020”, ha contat la regidora.

“El govern anterior va duplicar este impost i a més no es va aplicar a millorar en la mateixa mesura en què s’estava recaptant les xarxes de clavegueram i el sanejament, per la qual cosa nosaltres tornarem a la situació anterior”, ha destacat María José Ferrer San Segundo després de la sessió ordinària de la Junta de Govern Local celebrada este divendres.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d