Unides Podem Castelló celebra el nou planejament “revolucionari” per a avançar cap una ciutat verda i ciudadora

Podem-EUPV de Castelló celebra que el nou Pla d’Ordenació Detallada, la proposta inicial de la qual va ser aprovada en el Ple del dijous, suposa un canvi “revolucionari” en el planejament urbà per a caminar cap a una ciutat verda, racional i sostenible. “Estableix els mecanismes perquè els drets de la ciutadania estiguen per damunt dels valors mercantils”, ha destacat el portaveu de Podem-EUPV de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro.

“Hem de sentir-nos orgullosos des de l’Acord de Fadrell en un nova ordenació que posa per damunt els interessos de la gent, que posa fi als desequilibris dels anteriors plans, que preval l’espai públic i la rehabilitació de la trama consolidada i posa en valor el seu entorn natural i agrari i, que en definitiva, aposta per un model de ciutat humana i cuidadora”, ha assenyalat Navarro.

Segons el també regidor de Transició Ecològica, “si el Pla General Estructural tancava la porta a la idea de ciutat com a tauler de monopoly, el Detallat aplica el pinzell fi per a concretar els mecanismes llaura cohesionar el paisatge urbà, millorar la connectivitat de la infraestructura verda, rehabilitar la ciutat consolideu i augmentar l’espai públic per a jugar i relacionar-nos”.

Des de la coalició d’esquerres es ressalta que el POP prioritza, d’una banda, la integració paisatgística i reforça la relació entre l’ecosistema urbà i l’agrari.

En segon lloc, destaca que eleva la qualitat de l’espai urbà i les seues possibilitats de ser utilitzat per la ciutadania com un vertader espai de relació veïnal, uniformitzant reduint altures i volumetria. També facilita la regeneració de la ciutat consolideu i inclou criteris de vulnerabilitat per a mobilitzar recursos públics per a la rehabilitació a través de 17 àrees de regeneració, i reserva un mínim del 30% per a habitatges de protecció pública en els sectors de sòl urbanitzable i de les unitats d’execució en sòl urbà.

Informació i Foto: Podem EUPV Castleló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: