Una delegació de Suècia s’interessa pels sistemes tramviaris de la Generalitat a València i Alacant com a referència per a les seves futures línies

Una delegació procedent de Suècia integrada per representants municipals, organismes i empreses de transport s’ha desplaçat per conèixer les característiques i manera de funcionament dels sistemes tramviaris que la Generalitat ha implantat en les demarcacions de València i Alacant.

Durant la seva estada, els membres d’aquesta delegació han visitat les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Aquest grup de treball està integrat per membres de Spårvagnsstäderna, organisme que integra 14 ciutats i 3 agrupacions regionals de Suècia, i té com a finalitat promoure el desenvolupament de noves xarxes tramviàries en aquest país. També s’han desplaçat representants municipals de les ciutats de Västerås i Lund, així com de l’empresa SNC Lavalin.

La delegació nòrdica s’ha interessat per la integració del tramvia a les ciutats per les quals discorre, el seu procés d’implantació i com es desenvolupa l’explotació tramviària.

A Alacant han suscitat interès les característiques de la infraestructura de la xarxa del TRAM d’Alacant, així com la integració urbana a través dels trams subterranis i el nou túnel de Serra Grossa. Des del lloc de comandament, a l’estació de la Marina, han realitzat un recorregut al llarg de les diferents línies en servei.

A València han visualitzat com el tramvia ha influït en la dinàmica de la ciutat i com es treballa amb la integració dels sistemes de metro i tramvia. El seu recorregut ha començat a l’estació de Marítim-Serradora, intercanviador de metro i tramvia, per des d’aquí conèixer la resta de la xarxa.

FGV gestiona més de 40 quilòmetres de línies de tramvia a València i Alacant, i acumula una experiència de més de 25 anys en la gestió de noves xarxes de tramvia.

València fou, el 1994, la primera ciutat espanyola en posar en servei una xarxa de tramvia modern, mentre que Alacant s’ha convertit en una referència en el sector, en combinar en una mateixa explotació un servei tramviari urbà i interurbà.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: