Un seminari internacional discuteix demà a València com garantir la seguretat hídrica a la Mediterrània Occidental

Més de 20 representants d’agències multilaterals i experts de centres de recerca de diferents països de la Mediterrània Occidental debatran a València dimecres 9 de març propostes i mesures per garantir la seguretat hídrica a la regió davant del canvi climàtic.

Ho faran en el marc d´un seminari de la xarxa de think tanks MedThink 5+5, coordinada per l´IEMed (Barcelona). L´acte està coorganitzat amb la Xarxa Mediterrània d´Organismes de Conca (REMOC/MENBO), que coordina la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

La inauguració del seminari a les 9.30 h comptarà amb:

Carmen Magariños, directora de cooperació amb l’Àsia i l’Àfrica de l’AECID;

Joan Calabuig, secretari autonòmic per a la UE i Relacions Externes de la Generalitat Valenciana;

Senén Florensa, president executiu de l’IEMed;

Elisa Valía, regidora del cicle hídric de l’Ajuntament de València;

i Miguel Polo, president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i secretari general de la REMOC.

El seminari vol aportar idees i propostes per a la Conferència Ministerial sobre Aigua del Fòrum de la Mediterrània Occidental, que se celebra al Palau de les Arts just l’endemà sota la presidència de Teresa Ribera, ministra per a la Transició Ecològica. Conegut com a Diàleg 5+5, aquest fòrum informal permet discutir qüestions d’interès mutu al voltant d’una mateixa taula als governs de Portugal, Espanya, França, Itàlia i Malta, Mauritània, el Marroc, Algèria, Tunísia i Líbia.

En aquest sentit, el seminari s’obrirà amb una intervenció del director general de l’Aigua del Ministeri per a la Transició Ecològica, Teodoro Estrela, sobre els efectes del canvi climàtic en els recursos hídrics a les conques espanyoles i les mesures que s’estan adoptant, seguida de una intervenció de Ramiro Martínez, coordinador general de la REMOC i de l’estratègia de l’aigua del Fòrum 5+5, que explicarà les conseqüències hídriques que ja té el canvi climàtic a la regió.

Posteriorment, tres sessions abordaran com millorar la gestió hídrica, com fomentar i compartir la innovació tecnològica i com finançar l’adaptació al canvi climàtic al sector.
(Veure programa adjunt)

La xarxa MedThink 5+5

Des de la seva creació el 2016, la xarxa de think tanks MedThink 5+5, coordinada per l’IEMed, organitza fòrums anuals i múltiples seminaris temàtics sobre qüestions de seguretat i estabilitat, així com de desenvolupament econòmic i humà, per aportar estudis i recomanacions d’interès per al Fòrum de la Mediterrània Occidental.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: