Un quadre patrimoni de la Diputació de Valencia s’exposarà en el Museu Reina Sofia

Un quadre pertanyent als fons artístics de la Diputació de València s’exhibirà en el Museu Nacional Reina Sofia, a Madrid, entre els mesos de maig i setembre. Es tracta d’una obra, sense títol, que va ser cedida a la Corporació per Eusebio Sempere, autor sobre el qual la pinacoteca ha organitzat un monogràfic. “És un dels tresors que formen part del patrimoni artístic dels valencians i les valencianes. Aquesta és una bona oportunitat per a difondre-ho a nivell nacional i internacional”, apunta el president de la Diputació, Jorge Rodríguez.

 

La peça està pintada amb la tècnica gouache sobre cartolina i forma part de la col·lecció Alfons Roig. Segons Pepe Ruíz, responsable de l’àrea d’Administració i Patrimoni de la corporació provincial, “és una compilació poc coneguda i volem acostar-la al públic. La cessió temporal d’aquest quadre al Reina Sofia és una mostra d’això”.

 

Eusebio Sempere (Onil, Alacant, 1923-1985) és un dels autors contemporanis més reconeguts a Espanya i un referent en l’art cinètic, inspirat a simular moviment. En 1983 li va ser concedit el Premi Príncep d’Astúries de les Arts i el Premi Alfons Roig de la Diputació de València.

 

La mostra del Reina Sofia en la qual s’exhibirà la seua peça reunirà al voltant de 170 obres seues com aquarel·les, collages, pintures i escultures, a més d’un apartat documental que abasta des de 1949 a principis de la dècada de 1980. S’inaugurarà el 9 de maig i estarà oberta al públic fins al 17 de setembre.

 

Patrimoni artístic de la Diputació

 

L’obra de Sempere forma part de les més de 4.000 peces que atresora la corporació provincial. Una col·lecció, amb obres de Sorolla, Pinazo, Benlliure, Carmen Calvo, Miquel Navarro o Equip Crònica, per la qual ha apostat el nou equip de govern, encapçalat per Jorge Rodríguez, reunint-la en una exposició itinerant que s’anomena ‘Memòria de la Modernitat’. La mostra, que exhibeix una selecció d’un centenar d’obres, pot veure’s actualment en la Casa de la Marquesa de Gandia, després del seu pas per Requena i Alzira acumulant més de 25.000 visites

 

 

Informació i Foto: http://www.dival.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: