Educació

Un nou marcador molecular a estudi en un taller de treball final de Medicina organitzat per AlumniSAUJI

El programa d’antic alumnat de la Universitat Jaume I, AlumniSAUJI, ha organitzat el dia 7 d’abril a les 13 hores, de manera presencial i en línia, el taller «Identificació d’una subpoblació d’oligodendrocits premielinizants en el cervell humà mitjançant el marcador BCAS1», on la recent graduada en Medicina, Emma Meseguer, presentarà les investigacions reflectides al seu treball final de grau al voltant del potencial clínic del marcador BCAS1 en patologia desmielinitzant.

Els oligodendrocits són cèl·lules glials presents al sistema nerviós central la funció principal dels quals és la mielinització axonal. A més, en cervell adult existeix una població cel·lular relativament abundant que correspon a cèl·lules precursores d’oligodendrocits (OPC) que es mantenen en un estadi indiferenciat. Recentment, s’ha descrit un nou marcador molecular, BCAS1, de funció desconeguda en el cervell, però que s’expressa en una subpoblació oligodendroglial circumscrita a estats de maduració intermedis. Aquest marcador és potencialment interessant per la seua expressió en OPC premielinitzants i la seua rellevància en l’estudi de processos de remodelació de la mielina i remielinització en situacions patològiques.

Al Taller AlumniSAUJI, Emma Meseguer profunditzarà en la caracterització descriptiva de la població cel·lular mitjançant l’expressió del marcador BCAS1 en el cervell humà en diferents etapes vitals, tant en teixit sa com en teixit amb pacients amb esclerosi múltiple i com podria definir una subpoblació oligodendroglial present des d’etapes post-natals fins a cervell adult com a reservori d’OPC amb capacitat de respondre a la necessitat de remodelat mielínic.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte creat per AlumniSAUJI per divulgar i difondre les investigacions que els alumnes de grau i postgrau realitzen en els seus treballs de fi de grau i de màster, respectivament, a través de tallers presencials i en línia.
La inscripció és gratuïta i ja està oberta.

El Programa AlumniSAUJI està obert a tota la societat, ja siga algun dels més de 45.000 antics alumnes de la Universitat Jaume I com aquelles persones sense estudis universitaris o que són exalumnes d’altres universitats però que volen mantenir una relació de proximitat amb l’UJI. Formar part d’AlumniSAUJI permet participar de la vida universitària i gaudir de nombrosos avantatges en ocupació i millora laboral, formació, instal·lacions i activitats d’oci.

Més informació:

https://www.uji.es/serveis/alumnisauji/base/formacio/formacio-alumni/reservori2122/TF/medicina/

 

 

 

Informació i Foto: UJI

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint