Un mural de trencadís recrea el sistema solar i l’evolució de la Terra en el pàrquing de la Ciutat de les Arts i les Ciències

Els treballs de tematització de les parets del pàrquing de la Ciutat de les Arts i les Ciències ja es poden apreciar amb les primeres peces de trencadís instal·lades. Es tracta de dos grans murals a banda i banda de l’accés principal des de l’interior de l’aparcament, en la planta baixa, en els quals es recrea, d’una banda, el sistema solar i, d’altra banda, un recorregut per l’evolució i la formació dels continents des de Pangea, representació que finalitzarà amb un planeta Terra, meitat naturalesa meitat desert.

A través d’aquesta tematització es pretén envoltar el visitant, des que arriba al complex, amb els continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta d’una representació artística en trencadís dels planetes, que uneix els dos vessants que vertebren el complex, com ho són la ciència i l’art, mitjançant un material de fàcil identificació amb l’arquitectura del complex i que, agafant com a protagonista la Terra, té el propòsit de traslladar el missatge que la sostenibilitat i la conservació del planeta és a les nostres mans i és cosa de totes les persones que hi habitem.

És una de les actuacions incloses en el projecte de millora de la imatge i el confort de l’aparcament, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat de l’experiència del públic usuari i l’accessibilitat. La modernització d’aquest espai del complex inclou, a més, nova senyalització, digitalització i adaptació al transport sostenible, amb 20 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

El pàrquing de la Ciutat de les Arts i les Ciències estrenarà així cartells retroil·luminats i pantalles, directoris en accessos i eixides, amb la finalitat de facilitar a les persones usuàries de l’aparcament el seu desplaçament per l’interior i millorar així la seua experiència i confort.

En la segona fase del projecte, prevista per al segon trimestre de 2023, arribarà la instal·lació d’un sistema d’identificació i informació de l’aforament i les places ocupades/lliures i el punt de localització de vehicles; la digitalització de l’espai amb una pantalla central, que simularà la porta d’accés a la Ciutat de les Arts i les Ciències, i la fi de la modernització de l’enllumenat a LED per a la millora de l’eficiència energètica de l’edifici.

Com a complement a aquestes actuacions, encaminades a transformar la Ciutat de les Arts i les Ciències en una ciutat verda i intel·ligent, s’està dissenyant la construcció d’un nou carril bici als exteriors, que permeta comunicar l’Umbracle amb el Jardí del Túria, així com millores d’accessibilitat per a aquest mitjà de transport que en garantisquen la integració en el complex i la seguretat de les persones que transiten per aquesta zona.

 

Informació i Foto: Valencia Basket

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: