Un laboratori mòbil acosta a les portes de l’Hospital d’Alacant la formació en traumatologia

L’Hospital General Universitari d’Alacant és el primer de la Comunitat que rep un nou laboratori mòbil de cirurgia artroscòpica de membre superior de Arthrex, en col·laboració amb Aldimesa, que estarà instal·lat aquest dimarts i dimecres al recinte hospitalari.

Aquest innovador mètode de formació sobre rodes, habilitat amb l’última tecnologia i equipament en aquest tipus de tècniques quirúrgiques mínimament invasives, viatja pel territori nacional, amb la finalitat que experts traumatòlegs puguin formar-se a les portes del seu hospital, sense necessitat de desplaçar-se .

Durant els dos dies que el ‘Movil Lab’ estarà “aparcat” a l’Hospital General, es va a impartir-hi un curs dirigit a experts en cirurgia d’espatlla i nina de la província d’Alacant. Una exclusiva formació que comptarà en cada un dels tallers amb sis professionals i que ha estat organitzada pel cap del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, Antonio García, en col·laboració amb el cap de la Secció de Cirurgia de Membre Superior, Carlos Sánchez.

Els i les docents procedeixen de centres de Madrid i Múrcia, així com del propi equip de Traumatologia de l’Hospital d’Alacant, com és el cas del doctor Màxim Villena, que estarà coordinant un dels tallers pràctics.

El laboratori mòbil inclou pràctiques reals d’anatomia en peces cadavèriques i, prèviament a les sessions pràctiques, es realitzarà un fòrum de discussió sobre tècniques avançades i casos clínics complexos.

“S’han escollit patologies que tenen una elevada prevalença i implicació amb el món laboral, de patologia del manegot rotatoris i lesions traumàtiques de canell”, ha apuntat García.

La jornada de dimarts s’ha centrat en la cirurgia artroscòpica del canell i s’han realitzat les tècniques de reconstrucció d’inestabilitat carpiana i de reparació de fibrocartílag triangular.

Dimecres es farà el mateix amb l’espatlla, fent una tècnica de reparació de la càpsula superior i una altra de pròtesi invertida d’espatlla per a pacients amb estrips irreparables del manegot rotatoris. “Les dues cirurgies produeixen un gran alleugeriment del dolor en aquests pacients i milloren considerablement la funcionalitat del braç”, ha subratllat Sánchez.

La Secció de Membre Superior del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital d’Alacant és una unitat especialitzada en lesions i patologies musculoesquelètiques que afecten l’extremitat superior (mà, canell, colze i espatlla), com són les traumàtiques, degeneratives, nervioses, tumorals o esportives, entre d’altres.

Aquesta unitat ofereix els últims avenços terapèutics, especialment en les tècniques artroscòpiques, fet que ha motivat la coordinació d’aquests tallers.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: